Как се живее в 24 кв.м. апартамент

Комфорт и удобство дори и на ограничено пространство.  

994

Малкият апартамент е уютен, лесен за поддръжка и почистване, освен това разходите по него обикновено са много малки. Но изисква специално внимание в избора на мебели и при подредбата. Ето защо от Roomble предлагат няколко съвета за организацията на малките стаи:

15 интересни интериорни решения за домаОстроумни и оригинални идеи за дома!

1. Измервайте всичко

Тухлата - интересен избор за интериора на домаУют и ретро шик с тухла в интериора

Създаването на интериор за малък апартамент изисква внимание към най-малките детайли. Не забравяйте внимателно да измерите площта на стаята, височината на тавана, размера на прозореца. Това ще ви помогне да изберете мебели, които перфектно се вписват в жилището.

2. Създайте проект

Представете си как ще се впишат избраните мебели във вашия апартамент. Ясно е, че някои елементи, като килим или лампи, ще бъдат статични. Но вратите на шкафа ще се отварят, диванът ще се разгъва, а чекмеджетата ще се издърпват. Опитайте се да подредите мебелите така, че нищо да не ви пречи при използването им.

3. Махнете всичко ненужно

Настолни лампи, телевизор, компютър, удължители, зарядни устройства - всичко това води до безкраен брой кабели. Опитайте се да намерите начини да ги скриете. Това ще придаде на апартамента по – изчистен вид.

Отървете се от ненужните неща, защото така домът ви ще изглежда спретнат.

4. Изберете цвят

За да изберете цвят, тествайте боята на малка част от стената. Така ще получите представа за това как стаята ще изглежда при дневна светлина и изкуствено осветление и, най-вероятно, ще спестите от възможни разочарования, свързани с избора на цвят.

5. Многофункционалност

Eдин от важните критерии при избора на мебели е многофункционалността. Изберете такива, които имат повече от едно предназначение.

6. Зониране на стаята

Когато подреждате малка стая е важно да вземете предвид и с какво предназначение е тя и ако е необходимо, оформете зони. Дори са разделите малка стая на няколко части, това изобщо няма да намали размерите ѝ.

7. Осветление

Различните източници на светлина са най-бързият и надежден начин за създаване на желаната атмосфера в стая. Не забравяйте за това, когато подреждате стаята.

8. Помислете за гостите

Погрижете се за гостите, които остават да нощуват. Отличен вариант за допълнително легло е надуваем матрак. Разбира се, на първо място трябва да е удобно.

Интериорни идеи, които ще изведат дома ви на ново нивоНеобичайни и доста екстравагантни решения, които ще събудят вдъхновението ви
Сподели: