Как фалшивият прозорец променя коренно възприятието за една стая

Свежи идеи за актуализиране на интериора  

2262

Днес може да намерите много специални дизайнерски трикове – трансформиращи се мебели, боя, която се променя според светлината, декорации под формата на фалшиви дизайни, които ви позволяват да промените пространството, създавайки един вид илюзия.

Подобен трик е създаването на специална техника, наречена „фалшив прозорец“. Този ефективен дизайнерски елемент може радикално да промени интериора на стаята, създавайки специален вид и индивидуалност.

Този вид илюзия обаче е важно да бъде правилно проектиран и да се използва умело наличното пространство.

Ето няколко вида фалшиви прозорци

Нарисувани прозорци

Това е плоско изображение, което имитира гледката от него и е най-лесното дизайнерско решение. Това може да е както картина, така и принт.

3D тапети

За да придадете по-реалистичен и естетичен вид на целия интериор, е по-добре да използвате висококачествени фототапети. Те се възприемат като триизмерни фигури и допълнително засилват естетическия ефект.

Можете сами да създадете всеки дизайн, основното е да поддържате хармония и да изберете правилния образ и материал за декорация.

Цветен фалшив прозорец от плексиглас.

Този вид фалшиви прозорци са направени от дебели широки панели, изработени от матирано стъкло или специален вид пластмаса. Вътре се поставят различни изкуствени елементи, които наподобяват цветя, капки или листа.

Видео панели

Високотехнологичният и модерен начин за създаване на фалшив прозорец е с помощта на течни кристали или плазмени панели, свързани към компютър, към DVD плейър или дори към смартфон. С помощта на тези устройства ще създадете динамичен образ със звуци.

 

 

Сподели: