Как да замените класическите завеси на прозорци, за да получите уау ефект

Нова концепция за прозорците

10878

В продължение на много години на прозорците в апартаментите се виждаха само завеси, които се смятаха за единствената възможна опция за декор. Но днес дори голите прозорци не са изненада за никого. Наред с това и много модерни опции, от които може да избирате.

Перфектните завесиДа подберете подходяща за интериора на стаята завеса не е достатъчно

Ето няколко идеи: 

Вариант 1: Матирано стъкло

Да изберем завеси за всекиднeвнатаСтил, уют и топлина на помещението 

Завесите позволяват да защитите личното пространство, но ако не искате такива, как да се справите с поверителността? С матирано стъкло, което ефектно защитава стаята от пряка слънчева светлина.

Вариант 2: Декоративни стикери

В магазините може да намерите огромно разнообразие от модели. Изберете обаче такива, които могат лесно да бъдат премахнати.

 

Вариант 3: Фрагменти от витражи

Противно на общоприетото схващане, витражните прозорци хармонично се вписват не само в класическия интериор. Ако изберете правилната цветова схема, те ще изглеждат страхотно в модерна обстановка.

Вариант 4: Декоративни паравани

Специален екран ще спира слънчевите лъчи в стаята, но и ще защити личното пространство,  ще придаде на интериора специален чар и ще се превърне в неговия акцент.

Вариант 5: Ролетни щори

Често използвани в кухни и балкони, те се вписват перфектно в интериора и другите стаи.

Вариант 6: Мъниста

На пръв поглед те могат да изглеждат малко остарели, подходящи изключително за декорация на интериорни врати. Но мънистата вместо завеси ще добавят лекота, динамика и жизнерадост към интериора.

Вариант 7: Стайни цветя

Изберете няколко високи растения с еднакъв размер и ги поставете на еднакво разстояние едно от друго. Така ще украсите прозореца без завеси с жив декор и ще освежите вида на стаята.

Вариант 8: Картини

Ако вашият апартамент има големи, високи прозорци, помислете за вариант картини, рисунки или панели, разположени по целия периметър. Благодарение на естествената светлина, която се променя през деня, произведенията на изкуството ще се възприемат по нов начин по различно време на деня. И второ, тази зона ще се превърне в необичайно и много стилно допълнение към стаята, независимо какъв интериор имате: таванско помещение или скандинавско.

Стъкло и завеси – уникални разделители, които трябва да видитеПерфектно решение за отворен план стаи 
Сподели: