10 ефективни техники, с които ще промените тесния коридор

За приветливо входно пространство

11256

Тесният коридор обикновено се свързва с неудобство, теснотия, претрупани вещи и дискомфорт при влизане и излизане от дома. Но това не винаги е така. Ако приложите няколко дизайнерски трика лесно ще превърнете място в уютно и привлекателно място.

 Ето няколко съвета от Novate.

Когато цветът e решаващ

В тесният коридор най-добрият вариант е да използвате леки студени полутонове, както и да изберете белия като основен цвят. Той е печеливш избор за трансформацията на пространството и за да сте сигурни, че пространството няма да бъде скучно и монотонно, заложете на цветно осветление, стилни монохромни аксесоари, интересни мебели. Не пренебрегвайте килимите и леките текстилни подложки. Те ще помогнат да се създаде интерес в пространството и ще го направите по-разнообразно.

Внимание на пода

В тясна стая, в случая коридор, автоматично се създава психологически натиск. Затова целта  е да се отклони вниманието от този факт, което може да стане като акцентирате на пода. Постелете килим със сложен модел или поставете няколко цветни плочки, които образуват красив модел. Може да създадете динамика с помощта на паркет.

Много ефектно ще изглежда коридора с бели стени и черен под, като е добре и вратата да бъде в тъмния нюанс. Този метод ще ви позволи да направите визуална фуния, да премахнете границите и да изпълните стаята с въздух.

Да бъде светлина!

Няма как минете без хубаво осветление в тесния коридор. Използвайте светлинни източници, които не заемат много място и е непретенциозна от гледна точка на поставянето. Играйте с допълнителни лампи, етажирайте осветлението. Интересен ефект ще постигнете като сложите осветление на пода.

Раиран тапет

Най-бързият и най-сигурен начин да направите тясна стая визуално по-широка е да сложите тапет с хоризонтални ивици. Така можете да създадете илюзията за допълнителна широчина, докато вертикалните линии „повдигат“ тавана.  

Гланцирани повърхности

 

Гланцираните повърхности и огледалата са най-добрите ви помощници в процеса на трансформиране на тесния коридор. Можете да закачите голямо огледало на една от стените или да поставите ниска система за съхранение с лъскави врати. Не се страхувайте да използвате цветни мебели, тесният коридор не означава скучно и монотонно. И не забравяйте да осветявате отразяващите повърхности, за да увеличите количеството светлина в стаята без прозорец.

Не забравяйте декора по стените

Съществува мнение, че в тесния коридор стените не са подходящи за декорация. Напротив, голите стени изглеждат доста тъжни, но ако поставите няколко снимки в семпли рамки ще постигнете по – силен ефект на трансформация на стаята.

Системи за съхранение на малки пространства

И, разбира се, дори и в малкия и тесен коридор не забравяйте за системите за съхранение. Изберете многофункционални, в които ще може да събирате не само палтата, но и обувки, и аксесоари.

Сподели: