Как да обновим дома най-изгодно?

Пазарувайте онлайн и от доверен търговец  

3360

Черният петък наближава, а това означава много и изгодни оферти, от които може да избираме. Предложенията на търговците са толкова атрактивни и разнообразни и са чудесен повод да подсигурим подаръците и за предстоящите коледни празници. От техника и мода, през продукти за красота и идеи за домашния любимец, до стоки за дома, един от най-популярните онлайн магазини у нас – eMAG.bg – ни е приготвил 220 000 атрактивни оферти на склад за предстоящия Черен петък в много и разнообразни категории.

Техният Black Friday тази година започва на 22 ноември – така че е време да решим дали нямаме нужда от нещо ново за дома, ако изберем да се възползваме от намаленията в кампанията им. Например да сменим дивана или секцията, да си вземем онзи фотьойл, за който отдавна мечтаем, или по-голяма и стабилна маса за трапезарията. Онлайн има всичко, като спирайки се на този вариант за пазаруване, не само си спестяваме блъсканицата в магазините, но можем да направим покупките си лесно и удобно, където и да се намираме.

Когато купуваме мебели или стоки за дома в мрежата обаче, има специфики, които трябва да съобразим, особено покрай големите намаления на Черния петък. Ето защо ви предлагаме няколко правила, които да следвате, преди да си вземете легло, гардероб или каквато и да е друга мебел или стока за дома през интернет.

Три пъти мери

Преди да се хвърлим да пазаруваме, е добре да си направим план от какво имаме нужда. Проверете размерите на уредите и мебелите и дали те ще паснат у вас, за да не се окажете с по-къс от спалнята матрак или с маса, която на влиза през вратата на хола. Прочетете внимателно описанията на материалите, от които са направени стоките, както и различните им функционалности, механизми и др. Отзивите на клиенти също са добър източник на информация.

Не на последно място, предварителното планиране ще ви помогне да не надхвърляте бюджета, който сте си определили да похарчите.

Не разчитайте само на снимката

Добрият кадър може да замества хиляда думи, но това не означава, че не трябва да отделите време, за да прочетете внимателно какъв точно е цветът на завесите или мебелите. Осветлението в един шоурум или студио, където са направени снимките, е различно от това в повечето домове, така че цветовете могат да изглеждат по друг начин.

Проверете политиката на доставка и видовете плащания

Една от характеристиките на добрите онлайн магазини е, че те предлагат множество опции за плащане и доставка. Проверете предварително и решете кой вариант е най-удобен за вас – това ще ви спести време и притеснения. За по-дребни поръчки например, добър вариант е вземането от офис на куриер – това не ви ангажира да сте у дома през деня, когато доставката пристигне.

Проверени сайтове

Когато купувате определен продукт, без значение какъв, не рискувайте да поръчвате от случайни сайтове, колкото и изгодни оферти да предлагат те. Заложете на сигурен търговец, с име, което се е доказало с времето. Представително проучване на Kantar* за нагласите и очакванията преди Черния петък показва, че eMAG е водеща платформа сред дестинациите за електронна търговия по време на кампанията – посочвана от 41,2% от респондентите в проучването. Ако и вие решите да се спрете на този електронен магазин, добър вариант е да си свалите апликацията и да разрешите нотификациите – така ще бъдете уведомени, когато започне Black Friday на eMAG и ще може да сте сред първите, които ще се възползват от хилядите им специално подбрани оферти.

  

* Националното представително проучване е проведено по поръчка на eMAG сред 1000 респонденти на възраст между 18 и 55 г., живеещи в цялата страна, в периода 16–28 октомври 2019 г

Сподели: