5 причини да подарите дървена играчка за Коледа

И кои са предимствата им  

2596

До Коледа остава само месец и е време да започнем да планираме подаръците за най – близките ни хора. Тези, които очакват с най – голямо нетърпение и емоция пакетите под елхата са децата, разбира се. И сега пред родителите стоят няколко важни въпроса.  Какво ще ги зарадва най-много? Играчките, няма съмнение! Но каква играчка да изберем – да бъде здрава, качествена, образователна и безопасна? Имаме отговор – дървените играчки.

И за да ви покажем, защо те са идеални за коледен подарък на вашето детето, ето пет причини за това.

Дървените играчки са модерни

Дървените играчки са модерни открай време, но напоследък се върнаха като тенденция, най – вече обусловена от обръщането ни към естественото, натуралното, към досега с природата. Само се замислете, преди много време нашите родители са играли именно с такива играчки. Днес те са много по-цветни, разнообразни и красиви, но носят същото класическо усещане и предлагат същите образователни предимства.

Дървените играчки са издръжливи

Нека си признаем – децата могат да бъдат груби по отношение на своите играчки. Вероятно имате липсващи парчета от някоя и поне една счупена играчка, която се намира някъде в дома ви.  Дървените играчки, изработени от качествена дървесина са устойчиви и здрави, и е трудно да се повредят. Освен това, ако детето я изцапа, можете лесно да я почистите.

Те насърчават въображението и развиват реални умения

Дървените играчки дават възможност на децата да поемат контрол в играта. Често те се предлагат във формата на превозни средства, храна или предмети от домакинството, а това насърчава малките да използват въображението си, за да ги включат в ученето и играта. Други дървени играчки пък се предлагат в основни форми, като пръчки, блокове, дъги, триъгълници и кръгове. Тези позволяват на децата да изследват техните приложения и да намират творчески начини да ги използват в различни области, да изграждат различни структури, да учат геометрията, за да създадат свои собствени модели.

Тъй като децата участват в въображаема игра, голяма част от нея имитира сценарии от реалния живот. Например могат да готвят, да пазаруват в магазина, да построят собствен град, да създадат дом със семейство. Това стимулира фантазията им и им помага да изградят важни за тях умения.

Дървени играчки растат с вашето дете

Когато подарявате дървени играчки, инвестирате в нещо, което е достатъчно издръжливо и универсално, за да расте с детето ви. Както малките, така и по – големите могат да създават с тях проста въображаема игра и насърчават фината моторика. Те са образователни, кара ги да разсъждават, включвайки ги в по-сложни образни сценарии. Много от играчките могат да се надграждат с времето и така да растат с детето ви.

Дървените играчки са безопасни

И тъй като говорим за деца, безопасността е от изключително значение. Повечето дървени играчки няма да се счупят лесно, което означава, че децата няма да бъдат изложени на опасност от остри ръбове или малки парченца, откъснали се от нея. Качествените модели са нетоксични и са изработени от естествени материали, което ги прави подходящи за най –малките. Освен това няма да се притеснявате от замърсяването на дома си с неизвестни химикали или токсини.

 

И ако вече ви убедихме, че това е идеалният подарък за вашето дете, най-вероятно се питате, къде може да намерите голямо разнообразие на дървени играчки. Но и да са подходящи както за малки, така и за по – пораснали деца, да са на достъпни цени, но не за сметка на качеството.  Не ни затруднихте – в близкия магазин Lidl. Тук ще намерите модели, направени от висококачествена дървесина, с всички необходими сертификати за безопасност.

От 25 ноември може да избирате между изключително богат асортимент за всяка възраст и интереси – от дървени пъзели и колички за малките, до дървени кухни, кухненски уреди, влакчета и писти за топчета за по – големите.

Въпросът с подаръците вече е решен. Остава само да изберете най-подходящата за вашето дете дървена играчка, да я увиете в красива опаковка и да изчакате празничната нощ, за да я сложите под елхата. Защото децата ни заслужават най-доброто и качествено! Без компромиси. А играчките на Lidl са точно това.

Сподели: