Вещи, които трупате, но трябва да изхвърлите веднага

Вещи, които трупате, но трябва да изхвърлите веднага
Източник: unsplash.com

Когато живеем дълго време в един дом, е нормално да започнем да трупаме куп неща. Твърде лесно е да пренебрегнем тези неща или просто да забравим за тях и в крайна сметка да пропилеем ценно място за съхранение. Ето 9 неща, които трупате в момента, които трябва да изхвърлите.

Как да превърнете ненужното пространство във функционално място

Вече знаете, че и от най-малкия дом  може да вземете максималния потенциал и да превърнете всяко местенце във фу...

14/10/2017

1. Дрехи и обувки, които никога не носите

Първият и най-очевиден елемент са дрехите и обувките, които никога не са носени. Гардероб, пълен само с употребявани вещи, е наистина рядка гледка. Отделете време да сортирате гардероба и шкафовете. Ако има неща, които искате да носите по-често, преместете ги на по-достъпно място. Всичко, което не пасва или за което се хващате „за всеки случай“, сложете настрана.   

Не изхвърляйте непотребните вещи

С течение на времето всички ние се сдобиваме с мебели и аксесоари за дома, от които просто не се нуждаем. Вместо обач...

18/02/2016

Трябва да запазите само нещата, които възнамерявате да носите в бъдеще.

2. Стари и забравени съдове

Всички имаме любимите си тенджери и тигани, на които разчитаме много за ежедневните си ястия. Проблемът е, че с течение на времето съдовете за готвене неизбежно ще се износят и повредят. Независимо дали незалепващото покритие се е издраскало или ръждата е покосила един от най-добрите чугунени тигани, за съжаление никой тиган няма да издържи вечно. Проблемът е, че дори след като сменим съдовете за готвене, изглежда твърде лесно да не се връщаме старите и надеждни предмети.

3. Ненужна бумащина

Като едно от 3-те неща, които трябва да разчистите точно сега, документите са нещо, което се натрупва във всеки дом. Колкото повече игнорирате тези документи, толкова повече се натрупват. Затова сортирайте и категоризирайте тези, които трябва да запазите.

 

4. Лекарства с изтекъл срок на годност

След като се възстановим от някакво неразположение, съвсем естествено е да съхраняваме остатъците от лекарството в шкафа в банята. Защо не, като се има предвид, че лекарството може да ви бъде полезно в бъдеще? Но това означава, че шкафът може да се окаже пълен с всякакви кутии и сиропи. Лекарствата обаче имат срок на годност. И ако приемате лекарство, което е изтекло от тази дата, това може да крие рискове за здравето, тъй като вече не е толкова ефективно. Така че отделете време да подредите и подредите аптечката си.

5. Стар грим

Точно като лекарството, и гримът има срок на годност. Ако използвате стар грим, може да си навлечете обрив или някаква алергия. Затова гледайте до кога е годен и след това решете дали е добре да го нанесете.

6. Поздравителни картички

Разбира се, те са трудни за разчистване, но е факт, че картичките от всякакви празници и рождени дни могат бързо да се натрупат с годините поради сантиментални причини. Запазете само тези от особено специални поводи или тези, които имат най-голяма емоционална стойност.

7. Стари уреди

Понякога не е необходимо един уред да се повреди, за да бъде сменен. Независимо дали решите, че е време за по-висок клас, защото сте забелязали страхотна оферта онлайн, или защото просто има по-добра опция, все още оставате с уред, който функционира добре, но вече не се използва. Следователно, той често се озовава в задната част на шкаф за съхранение - мисленето е, че имате резервно, в случай че новото спре да работи.

Но в действителност шансовете този резервен уред да влезе в употреба са много малки. Вашият нов продукт вероятно ще бъде много по-ефективен от по-стария ви модел и може да се предлага и с гаранция. Освен това, в зависимост от уреда, бихте ли искали да се върнете към използването на стария, ако е бил съхраняван за продължителен период от време?

8. Найлонови торбички

Дори да сте фенове на чантите за многократна употреба, винаги има моменти, когато се налага да вземем найлонова. След това ги носим у дома и се трупат. Запазете тези, които са здрави и ще ви вършат работа, а другите рециклирайте.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...