Невероятните материали, от които можете да си построите дом

Направи си сам! 

1690

Къщите са различни. И ако някои от нас търсят по-скъпо и по-луксозно, други решават да си построят къща от каквото имат под ръка. За съжаление, много хора не го правят по прищявка, а защото не могат да си позволят подходящо жилище по някаква причина. Във всеки случай, всички тези къщи са доста необикновени и всички без изключение са изградени от необичайни материали:

Копие на най-стария магазин за кафе в Нивел, Белгия. Само че този магазин е построен от 14 000 каси от бира Carlsberg. Строителството започна през август 2007 г. в опит да постави нов световен рекорд за най-голямата сграда на бирени каси.

През 2009 г. водещият на Top Gear Джеймс Мей и около 1000 доброволци построиха първата в света къща от лего. В строителството са използвани 3.3 милиона пластмасови тухлички. Къщата разполага с тоалетна и душ кабина.

Един китайски работник си построи тази необичайна "яйчна" къща, защото не може да си позволи да наеме апартамент в Пекин. Тази колиба е направена от бамбукови пръти, шушулки и дървени стърготини. Тя се намира в двора на жилищен комплекс.

Томислав Радованович е сръбски учител по математика от Крагуевац, който създал тази къща с площ от 60 квадратни метра от пластмасови бутилки. Той обясни, че само основите са от бетон, а самото строителство отнело пет години.

Палестинец от южната част на ивицата Газа си построил къща от чували с пясък. Той използвал пясък вместо цимент, стомана и чакъл, защото те не разполагал с достатъчно материали.

Този бункер, първоначално построен за казарма за войници през Втората световна война, се превърна в модерен благоустроен дом, благодарение на уменията и изобретателността на Ан Луис и нейния съпруг. През октомври 2006 г. къщата е обявен за продажба за почти 500 000 паунда.

Тази къща е построена почти изцяло от отпадъци, включително използвани автомобилни шини.

Тази къща, сякаш излязла от приказките, е построена от двама артисти в Детройт, за да привлече вниманието към жилищния пазар по време на ипотечната криза в САЩ.

Музеят на порцелана в крайбрежния град Тиендзин е покрит от милиони парчета от античен порцелан и 20 тона кристали. Строителството отне пет години.

По традиция се смята, че от рециклирани материали могат да се строят само малки сгради. Morrow Royal Pavilion е с площ почти 2 800 кв. м и е построено от 500 000 стрити на прах бирени бутилки.

Сподели: