Направи си сам декор от тиква

10 лесни и красиви идеи

106

Тиквата е може би най-вкусният символ на есента, както и чудесен материал за творчество. И макар че Хелоуин отмина, ето 10 от най-добрите идеи за есенен декор за вдъхновение

Да декорираме с...тикваЕсенна декорация за дома

1. Саксия 
Тиквата може да бъде идеалната саксия за екзотични сукуленти или всякакви други есенни цветя. Изрежете горната част и отстранете сърцевината на тиквата, напълнете с мъх и поставете растенията директно в нея.

 

10 неща, които никога не трябва да подминавате в антикварен магазин Повечето хора не го осъзнават, но понякога има безценни находки  

2. Хербарий 
Как да изсушим цветя и есенни листа - знаем от детството. Но не ги дръжте дълго време между страниците на дебели книги - украсете големи тикви с помощта на лепило за декупаж.

3. Рисувани тикви 
Тази опция е идеална за тези, които не искат декор в стил Хелоуин през есента. Поставете тиквите върху маса със снежнобяла покривка и допълнете композицията със сезонен букет.

4. Тикви с апликация 
Дизайн в бели и златни тонове ще се превърне в интересен акцентен детайл. Всичко, от което се нуждаете, е лепило и големи лъскави пайети.

5. Акварелни рисунки 
Подобни тикви ще се превърнат в ярък акцент в интериора и ще добавят разнообразие към празничния декор. Достатъчно е да измиете и изсушите тиквата, да разбъркате боята с капка вода и да нанесете последователно, като започнете от основата на плода.

6. Свещници
За празнична есенна обстановка заменете обикновения свещник с тиквен. Отрежете дръжката на плода и направете малка вдлъбнатина за стъклена купа със свещи. Ако все още има място в дупката, добавете мъх и клонка от бръшлян.

7. Мини тикви

Купете малки тикви от магазина ги поставете навсякъде в дома си за есенно настроение. Всички вази, кошници и дори декоративни фенери са подходящи.

Впечатляващи проекти с тикваЗа тях нямате нужда от карвинг умения  
Сподели: