Колко често трябва да почиствате шест от най-употребяваните вещи у дома? (част 2)

За безупречен дом

758

За много хора чистенето е сред най-досадните задачи и биха били доста учудени (и щастливи) да разберат, че има някои ежедневно употребявани вещи у дома, които трябва да бъдат почиствани по – малко отколкото обикновено се смята.

След като ви представихме шест такива неща, вижте още шест.

Колко често трябва да чистите завесите?

На всеки три месеца. Проверете инструкциите за пране на завесите, за да видите дали те трябва да бъдат подложени на химическо чистене или дали можете да ги пуснете в пералната машина. Най-малкото, което може да направите за тях е да ги минете с парата на ютията.

Колко често трябва да почиствате хладилника?

Веднъж на всеки шест месеца. Използвайте сапунена вода и мека кърпа.

Как да почистите клавиатурата или лаптопа си - и колко често трябва да го направите

Веднъж седмично. Изгасете компютъра и минете с тънък накрайник на прахосмукачката. След това забършете с  дезинфекцираща кърпа.  

Как да почистите абажура - и колко често трябва да го правите?

Почиствайте го на всеки три месеца. Използвайте гореща вода, ако материалът позволява. В противен случай, отстранете праха с ролка за мъх. В идеалния случай би трябвало да ги чистите  два пъти седмично.

Колко често трябва да перете кърпите?

На всеки два дни. Кърпите за ръце и хавлиите за гости трябва да се перат машинно при 40 ° C на всеки два дни. Кърпите за баня трябва да бъдат закачени, за да изсъхнат след вана или душ, и да се изпират след всеки четири до пет пъти, когато се използват.

Как да почистите тостера и колко често да го правите?

Веднъж седмично. Започнете, като отстраните и изпразнете отделението за трохи. След това го наклонете нагоре-надолу и махнете останалите трохи. Накрая избършете с кърпа и топла сапунена вода.

 

Сподели: