Как да създадете модерен есенен букет

Украсете дома според сезона

143

Есента обикновено се свързва с падащи листам цветове, подготовката на природата за зимата. И все па цветовете и настроението на сезона могат да създадат много красиви цветни аранжировки. Представяме ви няколко вдъхновяващи есенни букета

Печеливша опция е да използвате класически есенни комбинации от оранжево и жълто във флорални композиции. Тези цветове ще станат истински "звезди" на есенния букет. Добавете малко бяло и зелено към тях, за да направите визията по-спокойна. До букета можете да разпръснете райски ябълки на масата - това ще добави неочакван акцент към целия натюрморт.

Добавете клонки с горски плодове към букета - офика, калина или всякакви декоративни растения. Това ще разнообрази композицията и ще й придаде есенен привкус.

Модерните нюанси на този сезон, като бледо розово или светло червено, също са чудесни за букети. Изглеждат страхотно във флорални аранжировки и се съчетават добре с бялото. С тяхна помощ можете да създавате натюрморти, сякаш слезли от платната на художник.

Виненочервени, вишневи и червеникави тонове са идеалната гама за есенен букет, тъй като природата ни предоставя много сезонни цветя, от които могат да се съставят такива букети. Добавете далии или астри с бели хризантеми и клонки с листа от различни нюанси, вариращи от зелено до червеникаво розово.

Букет от диви растения ще изглежда перфектно във вашия дом тази есен. Съберете много различни клони и създайте безплатна композиция от тях. Не се страхувайте, ако стърчат във всички посоки: това е само плюс за такъв букет.

Разкошните прасковени и розови далии са чудесен вариант за луксозен празничен букет в пастелни цветове. За контраст можете да добавите клони с тъмночервени листа или цветя от червени нюанси към композицията. Такъв букет ще изглежда аристократичен и изискан: идеален за специални поводи.

Всеки букет ще блести в буквалния смисъл на думата, ако го поставите във ваза от месинг или позлатен метал. Златният метал е идеален за почти всеки цвят и веднага придава на цялата композиция елегантен вид.

Сподели: