Как да персонализирате стаята, ако разполагате с малък бюджет

Личният почерк е нещо много специално 

2612

За да бъде една стая или един дом уютен и да се чувстваме комфортно и удобно, едно от най-важните неща е да му придадем личен стил и излъчване. А това може да стане когато добавим нещо уникално, което подчертава нас и нашата същност, нещо, което буди емоции или предизвиква спомени, навява ни асоциации. При едни това може да бъде любим предмет, при други сувенир – спомен от далечно пътуване, при трети наследствен аксесоар или семейни снимки.

Всеки трябва да намери свой собствен подход и начин, за да го покаже. Ако все пак ви липсват идеи, ето няколко от нас.

Направи си сам 

Един от най- лесните начини да внесете своя личен почерк е да сложите нещо, което сте направили сами. Това със сигурност ще бъде нещо уникално, различно, предмет, който носи вашата енергия и показва ваше хоби. Плетено одеяло, възглавница, която сте ушили или картина, нарисувана от вас са само част от предложенията за декорация на стаята.

Лични вещи

Друг вариант е да изложите нещо, което е много лично, интимно и скъпо за вас. Това може да са бебешките обувки на вашето дете. Или много любима и скъпа за вас книга, семейна ценност. Целта е този предмет да ви кара да се усмихнете всеки път когато го погледнете и да ви носи емоции.

Семейни снимки

Това е може би най-добрият начин да придадете индивидуалност и лично излъчване на стаята. Нищо не е толкова скъпо и мило както семейните снимки. Подредете ги в рамки или ги закачете като галерия. Всичко е въпрос на личен избор.

Любимите храни

Един нестандартен, но интересен подход, особено ако сте любител на качествените и скъпи храни. Малка кошница с любими бонбони и вино, красиво декорирана бар – карт количка с питиета и снаксове или купа с хубави бонбони са нещо вкусно и различно, с което ще покажете личния си вкус и предпочитания.

Сентенции

Много хора обичат сентенциите и се уповават на тях в трудни моменти. Те ги вдъхновяват , дават им увереност и повишават настроението. Ако имате своя любима сентенция – покажете я. Може да е като стикер на стената или като пано с рамка, изборът е ваш. 

Сподели: