Как да използвате пространството между шкафа и тавана

Не го пренебрегвайте

1298

Много често когато слагаме шкаф или и гардероб, не го пускаме до тавана. Реално така остава празно пространство, което често е неизползваемо. Разстоянието от тавана до повърхността на шкафа може да варира, а в зависимост от това има много опции за решаване на проблема с използването на празното пространство.

14 идейни рафта, които може да направите самиУникална декорация в дома

Когато височината на свободното пространство над шкафа е малка

15+ идеи за рафтовеДа бъдете различни не е трудно

Ако разстоянието е много малко и няма опция да се сложи нещо, може да се обмислят следните опции:

- Кокетна дъска, свързваща тавана и горната част на шкафа. Този елемент ще предпази мебелите от прах, който е трудно или невъзможно да се изчисти.

- Разстоянието може да бъде затворено с гипсокартон, фиксиран с метален профил.

Ако разстоянието между шкафа и тавана ви позволява да поставите неща

Препоръчително е да използвате свободното пространство за съхранение на неща, които не се използват често. Това важи особено за малки жилищни пространства. В този случай е важна естетическата страна на въпроса.

Надстройка – това може да бъде отделен панел, който се сглобява и се поставя в свободно пространство.

Конструкция от рафтове . Страхотна идея е да закачите рафтовете между шкафа и тавана. Така може да съберете доста багаж отгоре.  

Ратанови кошници с капаци са идеални, за да скриете нещата от прах. Много хора имат куп малки неща, които рядко използват.

Колекционерски предмети. Интересен вариант е поставянето върху шкафчетата на сувенири, донесени от различни страни: вази, кани, декоративни чинии, фигурки, различни сувенири. Така се наслаждавате на спомените си и украсявате пространството.

Цветя. Ако има достатъчно голямо разстояние, може даподредите саксии със зелени растения. Така ще внесете свежест и ще направите пространството по – живо и цветно.

10 идеи за пестене на пространствоКак да оползотворим всеки сантиметър площ
Сподели: