9 грешки при организирането на пространство, които затрудняват чистенето

Колко от тях правите

1002

Често се случва редовно да почистваме апартамента, но не виждаме никакъв ефект. Това не винаги се дължи на лошото качество на препаратите или на начина на чистене, а на неправилната организация на пространството. Ето кои са най-често срещаните грешки, които допускаме по този въпрос.

 Грешка 1: Нереалистични очаквания

След като разгледате огромен брой снимки на уебсайтове, в списания и интериорни блогове, искате апартаментът да изглежда така: красив, стилен, обмислен до най-малките детайли. Но всичко е така докато не започнете да го създавате. Защото интериорът, който дизайнерът рисува в своя проект, ще се промени значително след като започнете да живеете в апартамент. Индивидуалността на всеки от членовете на семейството все още дава промени във всяко, дори внимателно обмислено пространство, и не трябва да се срамувате от това.

Грешка 2: Ненужни предмети

Много хора не могат да изхвърлят вещи, защото някой ден дори счупен стол или сако, скъсани на няколко места, могат да бъдат полезни. Истината е, че е невъзможно да се организира правилно пространството, без да се премахнат всички ненужни неща от него. Ако не ви трябва нещо – хвърлете го. Няма да липсва на никого.

Грешка 3: Махате всичко от погледа

От една страна, нещата, които не са на мястото си, създават хаос. От друга страна, какъв е смисълът да прибирате всичко, дори и всекидневно използваните уреди като електрическа кана и кафемашина. В реалността идеална кухня, където всичко е скрито в шкафове, кутии и няма нищо излишно - е утопия. Ако искате всичко да е спретнато, но в същото време удобно, сложете предмети, които рядко използвате в шкафчетата и оставете необходимите неща навън. Всеки процес става много по-удобен, ако работните инструменти и консумативи са под ръка.

Грешка 4: Опитвате се да скриете всичко в кутии

Да, кутиите правят живота много по-лесен, но интериора скучен и монотонен, ако са на видно място. Дизайнерите съветват да балансирате. Не трябва да превръщате апартамента си в сиво и скучно пространство, което визуално прилича на склад с кутии. Очите ни се нуждаят от разнообразие, така че защо да не го осигурим?

Грешка 5: Съхраняване на документи

Папка за писма, кутия за вестници, купичка за дребни вещи….Защо имате нужда от всичко това? След като прочетете нещо, изхвърлете го. Няма смисъл да трупате този боклук, той само заема ценно място и създава хаос в апартамента.

Грешка 6: Ненадписани кутии

Най -добрият начин да организирате съхранението на малки предмети и продукти е да ги поставите в кутии, кошници или да ги изсипете в специални буркани. Най-важното е да ги надпишете, така че да не се налага всеки път да отваряте всички контейнери в търсене на правилното нещо.

За да се спасите от ненужни проблеми и главоболия, първоначално изберете кутии, които можете да надпишете. Друг вариант е да залепите етикети или да изберете такива с една прозрачна стена.

Грешка 7: Не мислете за напълването на шкафа

Ако не купувате готов гардероб, а правите мебели по поръчка, имайте предвид, че повечето системи за съхранение изискват модификации или допълнителни аксесоари, в противен случай няма да можете да избегнете бъркотия. Преди да поръчате гардероб или система, преценете обема на нещата и помислете предварително за съдържанието им. Колко рафта, чекмеджета, метални кошници са ви необходими? Има ли скрин в спалнята, за да могат да се съхраняват някои дрехи там? Какво мислите за отвореното хранилище? Тези и други въпроси ще ви помогнат да организирате всичко правилно.

Грешка 8: Разпределяте предметите въз основа на техния размер

Често избираме място за тенджери, тигани, ножове въз основа на мястото, където са подходящи. Но трябва да се ръководите от нещо съвсем различно - в коя част на кухнята се нуждаете от тези устройства. Например дъска за рязане може да се постави елегантно в шкаф до хладилника, но ако работното ви място е в другия край на кухнята и режете там, значи неправилно организирате пространството.

 

Грешка 9: Забравяте малките неща

Когато организираме коридор, първо мислим къде да закачим дрехи и да сложим обувки, но забравяме за малките неща, които се натрупват тук все повече всеки ден. Говорим за ключове, портфейли, чадъри, ръкавици и пр. За такива артикули е добре да се намери отделна кутия или кошница. Що се отнася до ключовете, по -добре е да ги закачите на стилен органайзер за ключове, който ще се превърне както в стилен декор.

 

Сподели: