8 неща, които развалят визията на един апартамент

8 неща, които развалят визията на един апартамент

Всеки човек иска апартаментът му не само да изглежда красив и стилен в очите му, но и да направи добро впечатление на гостите. Но има куп неща, които трябва да изхвърлитем за да постигнете тази цел. Ето няколко често срещани грешки, които развалят външния вид. 

1. Черга в коридора

Килимите наистина придават уют на стаята и спомагат за завършването на интериора, но само ако са в дневната. Изтривалките, както и пътеките убиват естетиката на коридора, събирайки целия прах и мръсотия върху себе си и след няколко седмици стават неизползваеми. 

2. Калъфки за възглавници от същия материал като тапицерията на дивана

Много често съчетани с бюджетни мебели са възглавници, които съответстват на тапицерията. Такива "дуети" изглеждат скучни, безлични и евтини. Освен това те са в състояние да изкривят формата на дивана, което ще се отрази неблагоприятно на цялостното впечатление на интериора. Също така е нежелателно всекидневната да се допълва с възглавници, изработени от същия материал като завесите. Да, някога тази техника беше модерна, но сега не. Заложете на контрастите. 3. Завеси за врати

Преди време беше модерно да се окачват завеси от мъниста или конци на вратите, за да раздели визуално пространството. Ако се замислите обаче, това не носи никакво семантично натоварване. По-добре ги махнете. 

4. Спално бельо от коприна

Коприната не е евтина, така че много хора купуват евтини имитации на полиестер с надеждата, че ще изглеждат като оригинала. Уви, както показва практиката, такива продукти не само изглеждат ужасно, но и са неудобни за използване. Въпреки това дори спалното бельо от истинска коприна не се счита за признак на лукс, богатство и висок статус. Изберете спално бельо от органичен памук или лен. Не се плъзга, изглежда представително и се вписва идеално във всеки интериор.

5. Грешен избор на полилей

Полилеи в стил "лукс", с многобройни цветя, дълги висулки и орнаменти няма да се впише хармонично във всеки интериор. Лампи със семпли форми изглеждат много по-подходящо.

6. Изкуствени цветя

Такъв декор не носи никаква полза - те изглеждат евтино и събират прах. Изкуствените цветя със същите въглеродни копия на пъпки и листа от отровни нюанси намаляват цената на интериора и предизвикват неприятни асоциации. Единственият вариант е да вземете най-реалистичните екземпляри, които визуално ще изглеждат като истински цветя.

Изберете зелени растения. 

7. Хавлии за баня с животни

При закупуване на текстил, дайте предпочитание на неутрални монофонични елементи, които идеално ще се впишат в декора на стаята по отношение на цвета. Освен това цветът на всяка тъкан става по-малко наситена с течение на времето, поради което дори онези кърпи, които се използват рядко, изглеждат стари и изтъркани.

8. Стари мебели, съчетани с нови уреди

Трябва правилно да приоритизирате. В идеалния случай първо направете ремонт и едва след това допълнете апартамента с висококачествени домакински уреди. В противен случай има усещането, че сте свършили нещата наполовина. Ако не можете да купите нови мебели, дайте живот на старите: сменете тапицерията на дивана и фотьойлите, боядисайте кухненския шкаф и т.н.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...