8 неща, които не сте знаехте, че може да направите с Кока-Кола

Един продукт, който не е само за пиене

22809

Ако сте последователи на здравословния начин на живот, може би у дома ви няма да се намерят газирани напитки със захар. Но се оказва, че Кока кола е не само за пиене, а може да намери приложение и в домакинството. Не вярвате? Ето няколко доказателства.

Срещу вредители в градината

Малка чаша кока-кола ще привлeчe охлюви и пиявици, а киселината в колата ще ги убие. Чаша кола също може да се използва, за да примамите оси, които след това ще се удавят в течността. По същия начин може да се отървете и от мравки.

Грижа за колата

Колата може да се използва за почистване на терминалите на клапите на акумулатора. Леката киселина не реагира с киселината на акумулатора, така че можете да я оставите да почисти корозията. Напитката може да се използва и за размразяване на замръзнало предно стъкло, а по - голямо количество, излято върху предното стъкло и бронята, може да помогне за премахването на мушици. След това обаче измийте добре.

Увеличете полезните бактерии

Колата може да ви помогне да подобрите компоста. Изливайте по една кутия сода всяка седмица към компоста, захарта ще захрани полезните микроорганизми, а колата ще увеличи киселинността на купчината, помагайки за разлагането на материала.

За тоалетната чиния

Всичко, което трябва да направите е да излеете кенче кола в тоалетната чиния, да оставите за около час и след това да измиете.

Премахва ръждата

Сигурно сте чували, че Кока кола е средство за премахване на ръждата. Това се дължи на фосфорната киселина в нея. Просто потопете елементът в колата и след това почистете с твърда четка.

Срещу мазнини

Ако имате мазно петно на някоя блуза, просто нанесете малко кола и оставете течността да стои за няколко минути, след което изперете както обикновено.

Премахване на маслени петна

Напитката ефективно ще се справи с моторното масло, с което иначе обикновените почистващи препарати няма да махнат. Изсипете малко количество кола върху петното и оставете за час.

Почиства медните съдове

Съдовете с медно покритие са чудесни, но медта губи блясъка си с времето. Възстановете този ярък блясък като накиснете дъното в тиган, напълнен с кола за около час.

 

 

Сподели: