8 изненадващи начина да използвате филтъра за кафе

Филтърът не е само за кафемашината

1420

Филтрите за кафе може да се използват за много повече неща от просто да правите кафе! Тяхната уникална текстура и абсорбиращо качеството им позволява да бъдат приложими за много неща в дома и кухнята. Предлагаме ви 8 начина да извлечете максимума от вашите филтри за кафе.

Изненадайте гостите си с изкуствени цветя

Освежете дома или стаята за парти с тези лесни за изработка, празнични изкуствена божури! За да създадете подобни очарователни цветя, вземете 10 филтъра, пробийте две дупки в средата с игла, нанижете тънка тел през двете дупки и завържете телта. Може да ги оставите бели или да ги боядисате.

Разделете храната с чиниятаЕдна единствена чиния може да превърнете в плато с няколко отделения. Просто сложете два или три филтъра и във всеки сложете различен продукт – дип, ядки, снакс. Освен това така ще си спестите и миенето на чиниите.

Защитете съдовете от издраскване и петна

Сложете филтри за кафе между мокрите плочки или чаши, за да попие излишната вода и са предотвратите образуването на петна от водата. С филтрите може да предпазите порцелана от надраскване, като слагате по един – два между отделните чинии.

Използвайте филтъра, за да предпазите тиганите от ръжда

Може да звучи малко прекалено лесно, но повярвайте, наистина действа! Всичко, което трябва да направите е да поставите филтър в  чугунения тиган, когато не го използвате. Филтърът ще се абсорбира излишната влага и ще защити тигана от ръжда.

Предпазва храната в микровълновата

Никой не обича експлозиите в микровълновата. За да предотвратите всякакви пръски и разливания, сложете филтър върху чинията/ купата с ядене, което топлите.

За саксиите

Поставете филтър за кафе на дъното на саксиите. Порестата обвивка на филтъра запазва почвата вътре, докато все още позволява на корените си растенията да дишат. За по-големи саксии, наредете няколко филтъра като се уверите, че е добре покрита.

Пазете чиста електрониката

Микрофибърните кърпи не са единственото решение за почистване на екрани! Следващият път когато трябва са почистите вашия лаптоп, телефон или телевизор, просто вземете филтър и минете. С тях ще то бъде също толкова ефективно и ще спестите от препарати и специални кърпи.

Почистете прозорците без следи

Хартиени кърпи понякога могат да оставят ивици или влакна по прозорците, когато ги чистите. Филтърът за кафе няма да остави никаква следа след себе! Просто напръскайте малко препарат върху филтъра и избършете с кръгови движения. 

Сподели: