7 неща, които хората с чисти къщи правят всеки ден

7 неща, които хората с чисти къщи правят всеки ден

Как става така, че всеки път, когато отидете (дори случайно) в дома на някои ваши приятели къщата е изрядно чиста и подредена, а вие имате нужда от поне един час предизвестие, за да приемете гост.

Вижте няколко навика на хората, чиито домове са винаги чисти:

Оправят си леглото

Първото нещо, което трябва да направите сутрин, е да си оправите леглото. Отнема 2-3 минути и наистина няма извинение да не го направите. Научете на това и децата си.

Слагат всяко нещо на мястото си

Всъщност, за да бъде домът ви подреден, не се изисква много – само да оставяте всяко нещо на мястото му след като го ползвате. Това е.

Старайте се във всяка стая да имате достатъчно шкафове и всяка вещ да си има място. За по-дребните неща в хола, като списания, дистанционни и т.н може да ползвате декоративна кошница. Просто слагате всички „свободни електрони“ в нея, а не разпръснати из стаята.

Не отлагайте

Когато дрехите изсъхнат, приберете ги от простора. Когато пристигне доставка, разопаковайте, приберете и изхвърлете кашона веднага. Вместо да почиствате хаоса, просто не създавайте хаос!

Никога не оставяйте дрехи на стол

Колкото и да сте изморени, след като се приберете от работа, сгънете дрехите, които сте съблекли и ги приберете на мястото им. Това, което е за пране, сложете в коша за пране. Никога не оставяйте нищо на стола, на леглото или където и да е другаде. Запомнете има само две места, на които могат да бъдат дрехите – в гардероба (шкафа) или в коша за пране.

Никога не си лягайте, ако в кухнята има мръсни чинии

Можете ли да си легнете спокойно, ако мивката изглежда така? 

Както казахме и по-горе, колкото повече се отлага, толкова по-зле става. Хората с чисти къщи никога не си лягат, ако в кухнята все още има мръсни съдове. Ако се погрижите за тях веднага, това ще ви отнеме само няколко минути. Ако оставите нещата за другия ден, те ще се натрупат и тогава ще ви мързи още повече.

Това важи и за вечерите, в които имате гости. Колкото и да сте изморени, пуснете поне една миляна. На сутринта ще сте благодарни на себе си.

Пускат пералня

Редовното пускане на пералня предотвратява натрупвате на огромен куп дрехи в коша. А и винаги ще имате какво да облечете. Ако имате голямо семейство най-вероятно пералнята ще се пуска всеки ден. Не изоставайте от графика си.

Планират

Планирайте какво ще облечете още на вечерта и дори го изгладете. Така ще избегнете губене на време сутринта. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...