6 нестандартни начина да използвате сода за хляб у дома

Не само в домакинството

598

Содата за хляб е проста и достъпна съставка и се намира в почти всяка кухня. Много домакини използват сода за хляб и дори не знаят какви други прекрасни свойства има тя.

Няколко ползи от содата за хляб, които ще направят животът ви по – лесенПочистването е много по – лесно  

Ето няколко от тях:

1. Направете месото по-крехко

5 нови употреби на содата в домаИма ли нещо, което тя не може да направи?  

Дори най-жилавото парче месо може да стане по-крехко и приятно. За целта просто вземете няколко супени лъжици сода за хляб и натрийте суровата пържола. Оставиете в хладилника за 3-5 часа. След това извадете месото от хладилника и изплакнете обилно.

 

2. За цветята

Благодарение на елементите, съдържащи се в състава й, содата за хляб може значително да помогне на цветовете. Ето защо, преди поливане, разбъркайте няколко лъжици в лейка (бутилка) с вода. Няколко дни след това резултатът ще бъде забележим. Растенията ще станат по-ярки и най-важното - те ще живеят по-дълго.

 

3. Облекчете болката при изгаряне

Сложете лед в съд, добавете вода и малко сода. В получения разтвор навлажнете салфетката, след което я нанасяте върху мястото на изгаряне и задръжте известно време. Изчакайте, докато премине силно усещане за парене. Този метод ще предотврати образуването на мехури от изгаряне.

 

4. Ще премахнете миризмата на лук

Ако сте яли лук и имате неприятен дъх в устата, с вода и една чаена лъжичка сода лесно ще решите проблема. Само изплакнете.

5. Вместо дезодорант

Малко хора се досещат, но обикновената сода за хляб е чудесен естествен дезодорант. Вземете гъба и нанесете малко сода върху подмишниците.

6. Отстранете миризмите

Подобно на горния пример, содата помага и за да убиете миризмата в обувка. Само сложете сода в малка торбичка и оставете вътре.

6 начина да почистите къщата със сода за хляб Освен за готвене, тя е чудесна и за домакинството  
Сподели: