3 неща, които не трябва да пропускате да чистите всеки ден

За перфектно изглеждащ и за щастлив дом  

801

Колкото и да се опитвате да държите безупречна хигиена у дома, колкото и да използвате всички познати ви трикове, бързи методи на почистване и изпитани решения, поддържането му в перфектeн вид изглежда невъзможна задача. Не се самообвинявайте. Трудно е когато живееш с още двама, трима или четирима души, ако има малки деца и/или домашен любимец всичко около вас да блести.

Грешки с хигиената, които всички правим докато готвим За да избегнете хранително отравяне и разпространение на микроби, следвайте тези правила  

Но все пак има три области у дома, които при никакво положение не бива да пропускате да почиствате ежедневно. Тяхната хигиена ще ви гарантира не само по – приветлив вид, но и здравето на хората около вас.

1. Кухненският под

7 неща, които хората с чисти къщи правят всеки денПървото нещо, което трябва да направите сутрин, е да си оправите леглото

 

Ако ще почиствате само една част от вашата кухня, нека това да бъде подът. Тъй като той е постоянна „жертва“ на петна, трохи, вода, сок, остатъци от храна и какво ли още не, е важно ежедневно да миете пода, за да избегнете риска от появата на хлебарки, най – малкото. Освен това чистият под е една от тайните на добре изглеждащата стая.

2. Мивката в банята

Това е мястото, където мием зъбите и лицето си всяка сутрин, затова има смисъл да се стремим да я поддържаме чиста. Плотът с козметика и аксесоари трябва да бъде сух и подреден. Така не само сутрините ще са по – спокойни, но и опасността от развитие на мухъл намалява.

3. Работно бюро

Спомняте ли си старата поговорка: далече от очите, далече от сърцето? Е нека да я перифразираме – далече от очите, далече от ума. Вярвате или не, но спретнатото бюро може да ви помогне да се съсредоточите по-добре. Старайте се да е претрупвате с излишни вещи и се уверете, че няма стари документи, поща или ненужни бележки.

8 неща, които да изхвърлите от дома сиЗапочнете още днес
Сподели: