3 често срещани грешки при обновяване на стените и тавана

И как да ги избягвате  

541

Когато правите ремонт на дома си, но не разбирате, обикновено се доверявате на майстор. Но работата е както е в ресторант - виждате какво получавате, но не знаете какъв продукт ви се сервира. И ако имате контрол върху избора на мебели, осветителни тела и цветът на боята за стената, всичко изглежда наред…нали?

Според експерти обаче, често лошото състояние на стените и тавана могат да окажат силно влияние върху цялостния комфорт на стаята в последствие. Какво означава това? Шум, трайност, влага и последващ мухъл. Ето защо, правейки ремонт, трябва да обърнете внимание на качеството на изпълнение на стените.

От InsideOut показват трите най-често срещани грешки, които хората правят, заемайки се с ремонт именно на тези части на дома.

Контрол на шума

Без значение дали живеете в тухлен, панелен апартамент или къща, шумът е един от основните проблеми на големия град. Използвайте момента на ремонта и помислете за шумоизолация. Така не само няма да се притеснявате от клаксоните на колите, но и от неприятните съседи.

Издръжливостта

Ако изправяте стените с гипсокартон, изберете качествен модел, който ще устои на времето и евентуално на удари – от децата, от ежедневните дейности. Не се скъпете да инвестирате в материали, който са устойчиви, с висока плътност и якост.

Без влага и мухъл

Това е един от най-големите проблеми на много съвременни жилища. Често, колкото и качествена боя да сложим и колкото и усилия да полагаме, мухълът се появява. Експертите съветват да се мисли за изолация с термичен контрол. Може да използвате и гипсокартон за влажни помещения в зоните, където има изпарения - кухнята, банята и мокрото помещение.

 

Сподели: