10 трика за хора, които не обичат да чистят

И за тези, които обичат

3772

Чистене! Пак ли? Колко пъти ви се е случвало да изричате тези думи с досада и нежелание. И се чудите как има хора, които обичат да чистят, правят го с желание и резултатът е видим. Но ние сме от другата част, които търсим по – бърз и ефективен начин да свършим тази работа. В края на краищата има по-хубави неща, които да се свършат за това време.

За щастие, интернет е бездънен кладенец за съвети и трикове, за всички, които нямат търпение и желание и които вярват, че с магия могат да имат блестящ дом. От Providr са събрали няколко точно такива идеи, които споделяме с вас.

1. Почистване на екрана

Отпечатъци от пръсти, от мазнини или храна върху десктопа или телефона могат лесно да бъдат премахнати с гумичка.

2. Запотени огледала

Ако сте уморени от огледалото, което винаги се замъглява от парата на горещия душ, натрийте го предварително с крем за бръснене, за да предотвратите това.

3. Точният момент

Почистването на външната страна на прозореца може да бъде трудна задача. Ако времето е твърде горещо и слънчево, течността ще изсъхне твърде бързо. Ако е твърде студено, тя ще замръзне. Така че трябва да изберете правилния момент: почистване на прозорците, когато е облачно.

4. Кучешка беля

Ако кучето е напишкало килима, смесете 50/50 разтвор от вода и оцет и натрийте на петното. Поръсете със сода за хляб, а след това минете с прахосмукачка.

5. Измийте съдомиялната

Вашата съдомиялна машина също трябва да се почисти! Това е просто: пуснете пълен цикъл с оцет, а после друг цикъл с лъжица сода за хляб.

6. Почистете чашите ефективно

Махнете чаши от кафявите петна от кафе и чай като ги натриете със сода за хляб. Оставете я  вътре за 10-15 минути и след това минете с четка.

7. Лесно почистване на компютъра

Бъдете внимателни, когато почиствате клавиатури и компютърни екрани - те са много деликатни. Използвайте кърпа от микрофибър, потопена в малко оцет и не разтривайте прекалено силно, избършете внимателно.

8. Без петна по масата

Ако видите петно от чаша на дървената  масата, го изсушете бързо със сешоар и след това забършете.

9. Чист филтър

Почистването на филтъра е едно от най-досадните неща. Просто го накиснете в лимонена киселина за час и сте готови.

10. Без лепкави петна

Ако има лепкави петна, които ви дразнят по стъкло или гладка повърхност, напръскайте с WD-40. Оставете за известно време и след това избършете с кърпа или я изстържете с бръснач.

Сподели: