Как да обзаведем дома в кънтри стил?

Светли и неутрални тонове придават много уют на помещението

642

Кънтри стилът в стаята носи много уют и очарование. Предлагаме ви няколко идеи как да придадете на дома си от този така непринуден дизайн и същеверемнно да „уголемите“ малкото пространство.

Изберете повдигнати мебели

tesy.bg

Това е много умно решение за малките стаи. Те създават чувство на пространство и широта. В случая класически диван с дървени крака е идеалното решение за малаката кънтри стая.

Многофункционални рафтове

Отворете въображението и потърсете място да монтирате мултифункционални рафтове. Те са иделани за съхранение на всякакви аксесоари, а защо не и за обувките.

Нов живот за стария бюфет

Забравеният стар бюфет всъщност е много полезна мебел. Подредете чиниите и чашите, декорирайте с ефектни кошнички и вашата малка кънтри кухня ще бъде по – уютна.

Не забравяйте огледалото

Вече сме писали колко ценно е огледалото за малката стая. За да продадете кънтри стил в спалнята сложете красиво огледало в рамка и заложете на флоралните мотиви в мебелите.

Удвоете функционалността на мебелите

Старият куфар може да се превърне в красива маса, кошницата в аксесоар за цветята, а шкафът за телевизора може да побере под него книги и списания. Огледайте се около вас и помислете как от най-обиковените мебели може да извлечете още ползи.

Придайте характер на стаята

Основна част от интериора и модерния кънтри стил са именно акцентите като дървените дъски, флоралните мотиви, комбинирани със съвременния стил изчистени линии и минималистичен дизайн.

Семпли пердета

Ако сте щастливци, които се радват на висок таван, възползвайте се и подчертайте прозореца с красиви, но семпли завеси. Така ще придадете височина на стаята и ще добавите съвременен елемент към кънтри стила на стаята.

Открити рафтове

Те не заемат място, побират много аксесоари и всъщност могат да бъдат много полезни, особено ако искате да подредите любими картини. 

Сподели: