10 дизайна, които са остарели

И които скоро няма да се върнат

16621

Сложни конструкции като окачени тавани и преградни гардероби са остарели. Това, което е наистина модерно днес са простотата и екологичните материали. Ако се чудите дали вашият дом отговаря на съвременните изисквания или е демоде, вижте няколко неща в дизайна, които ще ви покажат.

Таван на няколко нива

ikea.bg

Според повечето дизайнери модерните в началото на века тавани на по няколко нива и с вградено осветление, са много остарели. Днес, вместо сложни конструкции и светлини, е модерно да имате по – изчистен и прост дизайн. Цветните светлини също не са модерни.

Отделения и арки

Арки в тесни коридори и фалшиви стени от гипсокартон са още един знак, че интериорният дизайн е остарял. Те нямат никаква функционалност, но заемат много място. Това е особено неприемливо за малки апартаменти. Дизайнерите вече предпочитат коридори без врати и определено без никакви арки. За да разделите пространството, използвайте конструкции, като тънки метални панели.

Мебели по стената

Вместо огромни гардероби и други масивни мебели, дизайнерите предлагат да замените с по – малки и мобилни парчета.

Фото тапет

 

Без значение колко е атрактивен, просто не го слагайте. Изберете декоративна мазилка, тапети с интересни шарки, дървени панели или керамични плочки.

Гардероби с орнаменти по вратите и плъзгащи се врати

Вместо тях заложете на изчистени линии и обикновени врати.

Сет мебели

Легло с нощни шкафчета, гардероб и скрин в един и същия стил, еднакви диван и фотьойл в хола - мебелните комплекти са напълно остарели. Дизайнерите препоръчват да изберете различни, ни кореспондиращи мебели от различни комплекти.

Тапети в цялата стая

 

Съвременните дизайнери казват, че използването на един вид тапети в цяла стая е много остарял дизайн. Ето защо те препоръчват да направите едната стена различна, като за предпочитане е това да бъде първата стена, която виждате, когато влизате в стаята.

Душове

Душ кабините вече излизат от мода. Днес е по – добре да използвате проста стъклен параван.

Компютърни бюра

Огромни компютърни бюра с рафтове са в миналото. На мода са малките маси, а ако имате нужда от рафтове, заложете на затворени.

Кухненска маса и столове

Изберете удобни маси и столове с по - ниска височина, която ще ви позволи да сервирате вечерята по - лесно.

 

Сподели: