В какви домове живеят по света

От плаващи домове в Тайланд до пещерни замъци в Турция - човекът се е научил ...

5644

Хубаво топло легло, приятели и семейство наоколо или пък само чаша чай пред телевизора - какво изниква в ума ви при мисълта за дома ви?

От плаващи домове в Тайланд до пещерни замъци в Турция - човекът се е научил да живее в различни видове жилища и при различни климатични условия. Погледнете как живее част от населението на Земята:

1. Венеция, Италия

По бреговете на Венеция ще откриете цветни тераси и тесни междублокови улички. Тук е обичайно гондолиери да минават край прозорците ви още от ранни зори.

2. Лаос

Ето ни пред типична къща в Лаос. Вътре ще откриете рогозка на пода на къща, построена върху колони, няколко одеяла и много усмивки.

3. Швеция

Много шведи живеят в големите градове, но е обичайно част от тях да притежават летни къщи по бреговете.

4. Кападокия, Турция

Под планина и в пещерите на Кападокия ще откриете замъка Учишар. Впечатляващи каменни структури свързват помещенията.

5. Чили

Патагония, район споделен между Аржентина и Чили, е дом на спиращи дъха гледки и величествени планински панорами, като тази. Седнете вечер край огъня в традиционен местен дом и се насладете на всичко, което очите ви могат да зърнат.

6. Франция

Много пъти сме ви показвали шикозните парижки апартаменти. Сега ви насочваме вниманието към типични местни бунгала. Всеки може да намери нещо точно като за него във Франция.

7. Канада

Шато Фронтенак в Квебек преди служеше като замък на колониалните управители. Днес е луксозен хотел - можете да си наемете стая тук.

8. Гърция

Излезте на разходка из тесните улички на гръцките островни градове. Къщите ще ви грабнат с архитектурата си и с белите си стени.

9. Хонконг

Тук всичко е свързано с височини, компактно живеене и разноцветни дизайни. Уникално място за живеене само по себе си.

10. Монголия

Традиционно монголските номадски племена са били постоянно на път, носейки със себе си всичко необходимо, за да преживяват. Разполага ли са с юрти, които приличат на тази.

11. Непал

Да се изкачим нависоко - в Хималаите. Това селище е изникнало сред тези величествени планини.

12. Сан Франциско

Намерете си дом и оставете сърцето си в Сан Франциско, където ви очакват жизнерадостни викториански къщи, познати като "Боядисаните дами".

13. Русия

По-голямата част от тази страна е незаселена. Има предостатъчно място за любопитни произведения като тези - наистина интересна къща!

14. Южна Африка

Тази типична южноамериканска къща се намира в Национален парк Крюгер. Създадена е така, че да задържа прохладата дори в най-горещи дни. И обратното - да държи топло, когато навън температурите спаднат рязко през нощта.

15. Тайланд

Направете придвижването по-лесно, като заживеете върху плаваща лодка. Точно такива има във Тайланд. В някои част на страната можете да изживеете целия си живот върху лодка, без кракът ви да стъпи на земя.

Сподели: