Този апартамент е само 30 кв.м, но е учудващо просторен

И едно нестандартно решение за кухнята  

3540

Когато жилището се състои само от една стая, няма друг изход, освен да не се възползвате максимално от наличните квадратни метри и да оформите функционални и максимално удобно пространство.

Скандинавско жилище от 50 кв. мТози скандинавски едностаен апартамент се намира в центъра на Гьотеборг в Швеция

Точно такъв пример е този апартамент с площ от едва 30 кв.м. В него оформлението е възможно най-просто и включва една стая, коридор, малко пространство за багаж и баня. Прозорецът също е само един, и ако в стаята има достатъчно дневна светлина, то коридорът остава тъмен.

Вдъхновен от Скандинавието апартамент в ГърцияМного стил и функционалност

За да направи едно малко пространство удобно, дизайнерът решава да действа нестандартно и позиционират кухнята в коридор. Тъй като пространството е доста тясно, горните шкафове в кухнята са отворени, което добавя усещане за повече въздух.

Вграден гардероб с мецанин подсигурява място за леглото, а панели скриват изпъкналия вентилационен шкаф от тавана.Липсата на светлина в кухнята е решена с релса с няколко насочващи тела на тавана.

До кухнята има малка трапезария и мини всекидневна с диван и маса, както и няколко пуфа. Всяка зона е обзаведена функционално с всичко необходимо.

Въпреки размерите си, този малък апартамент е изключително комфортен и удобен, излъчва уют и топлина. Това се постига с умелия баланс на цветове, текстил, светлина и внимателно подбрани аксесоари.

Вижте още от този така чаровен малък дом.

 

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайнБяло и изчистен дизайн
Сподели: