Как изглежда апартамент – студио от 15 кв.м

Кънри шик и индустриален стил на няколко квадратни метра  

1426

Ако питате няколко дупи, колко малък си представят да е най-малкият дом, ще получите разнообразни отговори, но много от тях ще бъдат изненадани като разберат, че съществуват пространства с размери 21 кв.м и дори 18 кв.м. Това е дори по – малко от една стая. Но не мислете, че това е малко. Защото има и още по – малки. Като този апартамент, който е пример за комбинация на индустриални елементи и кънтри стил. На….15 кв.м.

За да може да увеличи максимално пространството, дизайнерът работи с изпитани решения и прилага няколко нови трика като създаване на дълбочина, а не на минималистичен подход към обзавеждането. „Създаването на дълбочина е ключово, за да добавим стандартни мебели и на извънгабаритни елементи в пространството“, казва той.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Доминиращите цветове са зелено и ръждиво оранжево, което прави малкото пространство по-уютно и още по-привлекателно. От входа до леглото - всеки сантиметър от пространството е внимателно планирано и направено функционално.

 Вход

От вратата гостите са посрещнати от тъмно зелени стени, огледало и огромно произведение на изкуството. Квадратен килим с комбинация от ярки и топли нюанси добавя цвят към пространството.

Мястото може да изглежда тясно, но избраните цветове и аксесоари го правят да изглежда по-широко. Според дизайнера собствениците на жилища могат да заложат на големи детайли дори в тесни пространства.

Кухня

Компактната кухня предлага достатъчно място за приготвяне на храна и шкафове за съхранение. Дори без твърди преградни стени, дизайнерът успява да отдели зоните на жилището. За да добави индустриален стил той избра дърво и телена преграда, която се явява и като място за закачане на малки снимки.

Зоната за сън

Правилният набор от мебели и умни решения помагат за оформяне на своеобразната спалня. Леглото е поставено срещу стената, с голям прозорец, осигуряващ допълнителна светлина.

За гардероб служи малката закачалка, на която собственичката може да държи любимите си дрехи. Пейката отдолу дава възможност за съхранение и на друг багаж.

Фокусната точка на апартамента е стена с тапет. На нея има допълнителни рафтове, които да служат като място за книги и други вещи.

Работната зона и зоната за хранене

Те са решени с тясна дъска, над която има огромно огледало, „удвояващо“ помещението. И тук се усеща индустриалния стил и съчетанието на автентично с модерно. 

Сподели: