Впечатляващи кухни с отворен план

 Превърнете кухянта в сърцето на дома

3138

Кухнята с отворен план е много подходяща за днешния неформален начин на живот, осигурявайки място както за социални контакти, така и за готвене. Но за да създадете такава кухня се изискват умения за проектиране на пространство. Умното зониране, шумоизолацията и умелото декориране са сред ключовите фактори, с което лесно ще се интегрира в жилищната част, особено в по-малките жилища.

Вижте няколко идеи и съвети при проектиране на този тип кухни.

ikea.bg

Помислете за оформлението

Помислете къде ще седят гостите докато готвите и къде искате да се храните. Местата за инцидентно сядане като барплота, трябва да достатъчно отдалечени от работната зона, така че никой да не пречи, но достатъчно близо, за да може да участвате в разговора.

Направете я функционална и подходяща за семейството

Има много предимства да имате отворена кухня. Най-голямото е, че ще можете да общувате по-лесно със семейството и приятелите си по време на готвене. Тя също така ви позволява да държите под око децата по време на игра или докато учат.

Повече пространство

Без стени, които да спират светлината или гледката, отворените пространства обикновено дават усещане за повече място. Големите стаи изискват обаче точно толкова грижи в планирането както и малките пространства. По-специално работната част на кухнята трябва да функционира ергономично. Когато е възможно, придържайте се към класическия работен триъгълник между мивката, хладилника и плота и ако имате възможност сложете остров, който да служи както като допълнителен работен плот, така и като място за хранене.

Изберете семпла цветова палитра

Белият цвят ще се впише чудесно в една модерна отворена схема. Що се отнася до стила, вградените уреди от неръждаема стомана дават професионален външен вид, докато напълно интегрираните модели са скрити зад съответните врати на шкафа за рационализиран ефект. Помислете за нивата на шума и вида при избора на уреди и потърсете уреди с по – нискък децибел. Дръжте плотовете чисти и скрийте претрупаното място с умни решения за съхранение.

Насърчавайте социалният начин на живот

Ако обичате да се забавлявате, кухнята-трапезарията е практично решение, което ви позволява да общувате с вашите гости, а не да сте затворени в отделна кухня. Създайте подходящо пространство, като тези супер елегантни шкафове, които прикриват повечето от работните елементи на кухнята и осигуряват изчистени фон в модерната трапезария.

Включете цвета

Откритите кухни изглеждат изключително елегантно и предлагат практичен начин за живот. Тъй като пространството се използва за разнообразни задачи, от готвене и хранене до релакс, работа и забавление, то създаването на всеобхватна среда, е идеална за днешното съвременно семейство. Акцентните цветовете се подходящи за създаване на определени зони.

Уют

Не всички отворени кухни са големи, но дори и малките пространства могат да впечатлят. Тази компактна кухня се радва на приятно модерно оформление с всичко необходимо под ръка.

Махнете стените

Основно правило за създаване на отворен план е махането на стените. Така създавате една по-голяма, отворена площ, с която трансформирате тъмната стая. Просто помислете за цялата допълнителна светлина и пространство, които бихте могли да спечелите. Използвайте стъклени паравани или плъзгащи се врати, за да отделите пространството за готвене от всекиденвното пространство или заложете на бар столчета за спокойна зона за хранене.

Сподели: