Стилни идеи от елегантните италиански кухни

Внесете малко лукс и блясък  

361

Не е изненадващо, че светът гледа на Италия като дом на дизайна, модата и храната. Изобилието на стил и кулинарни изкуства в тази страна оформя нашето разбиране за това, какви са кухните на италианците и как те могат да бъдат пример за функционалното пространство, в съчетание с изящен дизайн.

От House&Home правят преглед на няколко кухни, които могат да ни вдъхновят и от които може да почерпим идеи за оформлението и на нашите. Насладете са интелигентни функции и стил, които може да очакваме от страната, която ни даде Прада и прошуто.

Стена с билки и стелажи вино

Тази идея е подходяща и за най – малката кухня. Така ще се радвате на свежи подправки и още по – вкусна храна. Остава само да изстудите виното.

Шкафове с вградено осветление

За по – лесно намиране на съдовете и за повече блясък, от който се нуждае всяка кухня.

Контрастен остров – маса

Смесването на тъмната дървесината с лъскав шкаф променя кухнята, а контрастът е винаги печеливша стратегия, ако търсите щипка лукс.

Излята мивка

Избягайте от стандартното решение за вградена в плота мивка. Квадратната форма на излятата мивка подчертава красотата на покритието и я превръща в скулптурно произведение.

Да поговорим за дръжките

Дългите метални дръжки имитират тази на хладилника. Защото хармонията се усеща във всеки детайл.

Островът е звездата

Ако имате достатъчно място, не забравяйте острова. Направете го звездата на кухнята. Той може да бъде място както за приготвяне на храна, така и за хранене.

Всичко в килера

Уредите могат да бъдат скрити в шкаф с издърпващи се чекмеджета. Така ще запазите чистотата и стилното излъчване на кухнята.

Къде е кухнята?

Можете ли да забележите кухнята на кухнята? С помощта на цветовете, може да слеете няколко помещения в едно, което е решение и за най – малкото жилище.

Малките пространства не трябва да означават компромис, когато дизайнът е ефектен. Прибиращите се врати скриват кухнята и така няма да виждате мръсните чиниии тигани докато се наслаждавате на вечерята.

Сподели: