Знаете ли, че има продукти, които е непрепоръчително да съхранявате в хладилника?
Напълно естествено е желанието да искаме да съхраним най-дълго време качеството на продуктите, които закупуваме от магазина. Уви, това не е възможност с помощта на хладилника за определени храни.
Студът ги разваля и те престават да бъдат полезни.
Слагането на долуспоменатите храни в хладилника поставя на сериозен риск здравето на всички членове на семейството ви.
Проблемът със средата в хладилника се отнася и до това, че там се развиват различни микроорганизми. Съжителството на различнипродукти на едно място в такова малко пространство не е препоръчително. И накрая - под въздействието на влага и при отсъствието на циркулация на въздуха в някои продукти се развиват процеси на гниене и размножаване на микроби.
Ниските температури са непрепоръчителни за плодовете и зеленчуците. Само няколко дни са необходимо, за да загубите всички ценни вещества в пресните плодове и зеленчуци.
Кои храни да не слагаме в хладилника?
1. Хляб
2. Тропически плодове
3. Ябълки и круши
4. Пресни зеленчуци, особено лук и чесън, моркови, картофи и цвекло
5. Магданоз, копър и т.н.
6. Соленки