9 начина, с които саботирате кухнята си

9 начина, с които саботирате кухнята си

Какво има в една кухня? Екшън! Там приготвяте храната, експериментираме с нови ястия, разливаме, разпиляваме…Изобщо кухнята е катализатор за всякакви творения и е може би най-трудната за почистване част от къщата. Но се оказва, че често правим елементарни грешки в желанието си да я поддържаме,

Ето няколко, които саботират работата си.

Не се грижите за ножовете 

Това са едни от най-важните (и скъпи) аксесоари в кухнята, затова трябва да се отнасяте внимателно с тях. Използвайте ги само за храна , а не за отваряне на опаковки. Мийте ножовете на ръка и не ги използвайте върху повърхност, която не е дъска за рязане, защото това ще повреди остриетата. Също така, ги съхранявайте отделно, за да не затъпите острието им ако се докосват до друга посуда.

Почиствате всичко с оцет

 

Това не означава да го изоставяте, защото оцетът е невероятен. Но не и ако се използва  за почистване на плотове от мрамор, гранит и камък. Белият оцет е кисел и ще увреди някои  повърхности.

Използвате хартиени кърпи вместо кърпи за ръце

Освен че имат много по-нисък въглероден отпечатък, кърпите от плат имат повече сцепление, което означава, че попиват по-добре.

 

Миете месото

Това не е вредно само за вашата кухня, а и за здравето. Първо, няма нужда да се мие сурово месо, защото готвенето ще убие всички бактерии. Също така те просто го разпространяват и з стаята и се пренасят на други продукти.

Не почиствате мивката 

Знаете ли, че това е едно от най-мръсните места в къщата. За начало измийте със сапун и вода, а след това дезинфекцирайте. Не забравяйте да почиствате канала профилактично с оцет и сода.

Не етикирате храната във фризера

Проблемът тук е, че много остатъци изглеждат еднакви, особено след като са заобиколени от слой лед. Тогава или ще размразите грешното нещо, или просто ще оставите тази храна във фризера завинаги. Затова просто етикирайте.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...