Вярвали ли сте, че всички неща, които имате в кухнята и използвате всекидневно може да имат и нови предназначения? Ако смятате, че за вас няма тайни, вижте следващите вещи и един нов поглед към тях.
1. Стоящ миксер
Повечето хора, които използват стоящ миксер, не знаят, че всъщност могат да регулират височината на приставката на греблото. Тя трябва да остане няколко милиметра над купата. Ако е по-високо, няма да се смесват правилно продуктите, а ако е по – ниско, може да изгори.
2. Микровълнова
За да използвате правилно микровълновата, трябва да знаете мощността й, което влияе на това колко бързо може да бъде приготвена храната. Затова, когато топлите нещо или приготвяте замразени ястия, съобразете мощността й.
3. Фурна
Отварянето на вратата на фурната по време на готвене не е добре, защото така намалява температурата, на която се готви ястието. Това може да доведе до катастрофални резултати, като спаднал кекс или недоизпечено месо.
Чекмеджето под фурната може да е по-полезно, отколкото сте си помислили! В зависимост от марката и модела на вашата фурна, то е идеално за съхранение, затопляне или дори печене. Прочетете ръководството за потребителя, за да разберете за какво може да го използвате.
4. Слоу кукър
Подобно на печката, и при него не трябва да вдигате капака, за да не спада температурата.
5. Белачка за зеленчуци
Когато използвате белачката, обърнете внимание на коя страна държите острието, защото може да се порежете лесно.
6. Дървена дъска за рязане
Влагата и топлината могат да деформират дървената дъска. Така че, вместо да я миете под кранчето или в съдомиялната машина, използвайте половин лимон и малко сол. Солта ще изчисти мръсотията, а лимонът ще дезинфекцира повърхността.
7. Лъжица за спагети
Дупката в центъра на лъжицата за спагети не е само за изтичане на водата, но и за измерване! Сложете сухи спагети в отвора, за да измерите една порция.