6 неща, които трябва да знаете преди да започнете ремонт на кухнята

Не си и помисляйте да изхвърляте старите неща  

2778

Мечтаете за ремонт на кухнята от месеци, дори години. Търсите най-доброто, събирате идеи от списания, запазвате снимки от Pinterest, гледате брошури и каталози.

Вече сте на финалната права да изхвърлите старите шкафове от 90 – те и да създадете новото си мечтано място за готвене. Но спрете и вижте шестте неща, които трябва да знаете преди да започнете кухненския си проект.

ikea.bg

Бъдете готови да контролирате строителите

Всичко върви по план, строителите правят нещата както искате, в срок, чисто и акуратно…До момента, в който не видят гърба ви. Тогава нещата се обръщат и целият проект започва да изостава. Нека бъдем честни – винаги има такива, които ще се опитат да ви измамят и да злоупотребят. Затова бъдете готови да ги контролирате, за да върви всичко по план.

Пицата за микровълнова всъщност е вкусна

По-добре да се свикнете с вкуса й, защото докато трае ремонтът на кухнята няма да имате голям избор за храна. Полуготови и замразени ястия или нещо набързо, което не изисква котлон може да се превърне в основното ви меню за следващите седмица или две.  

Гафовете са задължителни

Имате перфектния план и всичко е изчислено до последно. Но винаги (почти без изключение) стават гафове. Плотът ще се забави, кранът на мивката ще се окаже погрешен, шкафчетата може да нямат стенен модул, а фурната се оказва изчерпана в магазина.

И колкото и да не ви се иска, ще се окаже, че ако всичко това не се случи, електротехникът няма да може да монтира осветлението.

Номерът е да дишате дълбоко. Колкото и да се ядосвате, няма да може да промените нищо, затова просто мислете положително и вярвайте, че всичко ще се оправи.

По – новият модел от фурната ще излезе няколко месеца, след като кухнята е монтирана

Служителят в магазина ви уверява, че купувате най-новият и последен модел от всички уреди. А вие сте щастливи, че имате високотехнологична и модерна кухня. Но….само няколко месеца след това установявате, че има по – нов и по – хубава версия. Не се ядосвайте. Уредите са като автомобилите, още докато купувате последния писък вече е налице по – усъвършенствана, която пътува към магазина.

По поръчка

Всичко е измерено, премерено е три пъти, начертано и изчислено. Но откъде два разликата между стената и шкафа? Бъдете готови на изненади и имайте план Б за ваше спокойствие.

Завършването е безсрочно

Всеки проект има краен срок, но имайте предвид, че след като фурната е монтирана и водата пусната, може да минат месеци, преди строителите да се върнат и завършат всичко окончателно – да монтират дръжките, да сложат уплътнения или да приберат инструментите си.

Сподели: