6 материала за кухненския плот

Оживете в кухнята с изтънчен и стилен материал  

929

Един от най – важните компоненти за всяка кухня е плотът. Това е мястото, на което подготвяте храната, слагате съдовете – горещи или ледени, режете, месите…Ето защо той трябва да е издръжлив на всякакви натоварвания и да е висококачествен.

Днес на пазара има огромно разнообразие от плотове. Вижте шест материала, за които си заслужава да помислите.

Естествен гранит

Плочите от естествен гранит са известни с тяхната издръжливост и устойчивост на топлина, драскотини и петна. За съжаление, те са и доста скъпи. Ако разполагате с бюджет, не се колебайте да изберете от него.

Пластмасов ламинат

Това е бюджетен вариант, който може да се използва и като кухненски гръб. Все пак имайте предвид, че е изкуствен материал и може да не издържи дълго теста на времето.

Неръждаема стомана

Ако търсите индустриален стил за кухнята, изберете плот от неръждаема стомана. Той е устойчив и е лесен за почистване. Бъдете особено внимателни, когато използвате стоманата като материал, тъй като тя е проводник и може да причини изгаряния.

Технически акрил

Техническият акрил е лесен поддръжка, устойчив на надраскване, петна, влага. Освен това се предлага в много разнообразни цветове и е достъпен вариант за плот.

Керамични плочки

Най-доброто нещо за керамичните плочки е, че те са устойчиви на топлина и вода. Те се предлагат в различни форми, цветове и модели и лесно могат да бъдат персонализирани в съответствие с цялостния стил на кухнята. Обърнете внимание на фугите, защото задържат бактерии и мръсотия.

Масивно дърво

Въпреки че е скъп, този материал е вечен. Той изисква и повече грижи, но ефектът в кухнята с подобен плот е незаменим.

Сподели: