Когато приготвяме любимите си ястия, ароматът е като магнит за гостите. Чудесната миризма прави вечерта по – специална и уютна. Но не и ако остане на следващия ден. За да се справите с нея, ето няколко полезни съвета.
Сапун от неръждаема стомана
Много професионални кухни имат сапун от неръждаема стомана, благодарение на който може да почистите ръцете си от миризмата на лук и чесън. Друга възможност е да ги натриете с лъжица или вилица от неръждаема стомана. Само натъркайте ръцете си с него и след това изплакнете.
Ароматен памук
Потопете топчици памук във ванилово или любимото ви етерично масло, за да се отървете от миризмата бързо. Може да направите красив венец или клонка с памучета и да украсите.
Канела
За много тежки миризми, сложете в тава пръчки от канела, масло и захар и пуснете фурната, докато миризмата запълни вашата кухня. Друг вариант е са сварите кафе и да го оставите да къкри за няколко минути.
Листи за сушилня
Закачете на вентилатора листи от сушилня и оставете за няколко минути. Те са напоени с ароматен омекотител и трябва да освежат стаята.