11-те най-опасни неща в кухнята

11-те най-опасни неща в кухнята

Има неща, които използваме в нашата кухня всеки ден. На пръв поглед те са обикновени и изглеждат напълно безвредни, но всъщност могат да бъдат много опасни за вас и вашето семейство.

Ето някои от тях:

Пластмасови кутии за храна

11-те най-опасни неща в кухнята

За да направите пластмасата гъвкава, някои производители добавят специални химикали, които могат да причинят сериозни здравословни проблеми. Нали не искате тези химикали в храната или във вашето тяло.

Мивката

11-те най-опасни неща в кухнята

Ако части от храната останат в мивката за известно време, те започват да създават идеални условия за размножаване на бактерии. Т.е. кухненската мивка може да е наистина мръсно място.

Ножове

11-те най-опасни неща в кухнята

Хубаво е ножове ви да бъдат винаги остри. Освен, че така ще улесните готвенето, ще си спестите и неприятно порязване.

Гъби

11-те най-опасни неща в кухнята

Обикновено в гъбата бактериите растат много бързо. Изплакването не предотвратява размножаването им. Все пак, за да унищожите бактериите, можете да пуснете гъбата в микровълновата за около минута или да я накиснете в разредена белина.

Кърпи за ръце

11-те най-опасни неща в кухнята

Кухненските кърпи са едно от най-мръсните неща във вашата кухня. Докосвате ги през цялото време - дори преди да измиете ръцете си, а след това отново, докато готвите. Това е перфектен начин за бактериите да влязат в храната.

Освежители за въздух

11-те най-опасни неща в кухнята

Химикалите, открити във всички видове освежители за въздух, могат да причинят увреждане на белите дробове или дори рак. По-добре е да проветрявате кухнята си и редовно да изхвърляте кошчето.

Газова фурна

11-те най-опасни неща в кухнята

Никога не забравяйте да проверите дали сте го изключили преди лягане или излизате от  къщата. Това ще ви предпази от опасността от изпускането на газ.

Тефлонови кухненски съдове

 11-те най-опасни неща в кухнята

Прегряващият тефлон може да излъчва токсични изпарения. Така че, в този случай е по-добре да използвате някои старомодни съдове.

Дъски за рязане

11-те най-опасни неща в кухнята

Винаги използвайте отделни дъски за рязане на месо и зеленчуци. Суровото месо може да съдържа бактерии, които причиняват сериозни заболявания. И никога не използвайте повредени или напукани такива, защото пукнатините са идеални места за размножаване на бактерии.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...