Как да оползотворим яйцата, останали от Великден

Как да оползотворим яйцата, останали от Великден
Източник: ai

След празничните дни на Великден много от нас се озовават с дузина шарени, но все още неизядени варени яйца. Вместо да ги оставим да се развалят в хладилника или просто да ги похапвате така, нека дадем воля на креативността и ги превърнем в нещо наистина вкусно и полезно! Ето няколко нестандартни и практични идеи как да оползотворим останалите великденски яйца.

10 идеи за великденска декорация

Един от най-хубавите празници – Великден ни кара да се усмихваме само при споменаването му, не само заради емоц...

23/02/2017

1. Салата с характер - яйчена, но не съвсем обикновена

Класическата яйчена салата може да бъде много повече от майонеза и лук. Защо не опитате:

Сервирайте върху пълнозърнест хляб, в тортила или върху фокача!

2. Яйчени кюфтенца – супер идея за аперитив

Нарежете яйцата, смесете ги с галета, сирене, подправки и малко яйце за свързване. Оформете топчета и запечете ги във фурната или изпържете. Поднесете с кисело мляко с чесън или доматен сос. Чудесни са и за пикник!

3. Зеленчукова фритата с варени яйца

Фритатата е перфектният начин да оползотворите остатъци. Нарежете яйцата и ги добавете към микс от задушени зеленчуци – спанак, тиквички, чушки. Залейте с леко разбити пресни яйца, добавете сирене и запечете във фурната. Сервирайте с прясна салата.

4. Яйца в къри сос – вдъхновение от Индия

Сложете нарязаните варени яйца в ароматен сос от кокосово мляко, къри паста, домати и чесън. Поднесете с ориз или кус-кус. Така ще внесете екзотика у дома – бързо и вкусно!

Как да оползотворим яйцата, останали от Великден

5. Домашен пастет с яйца и пушена риба

Пасирайте варени яйца с пушена скумрия или сьомга, крема сирене, лимонов сок и малко хрян. Резултатът - страхотен дип за крекери или пастет за филийка.

6. Топли сандвичи с яйца и кашкавал

Разрежете яйцата на кръгчета, подредете ги върху филия с домат, поръсете с кашкавал и изпечете на грил. Добавете пресен босилек и… voila – топъл, разтапящ се сандвич!

7. Украса за пролетни предястия

Разрежете яйцата на половинки и използвайте жълтъците като основа за различни плънки: крема сирене с чесън, пастет от маслини, разбито авокадо или дори сладка плънка с цвекло и орехи. Сервирайте в коктейлен стил – красиво и ефектно!

Как да оползотворим яйцата, останали от Великден

8. Торта от яйца

Използвайте белтъците, нарязани на ситно, за придаване на обем и текстура на солени торти с крема сирене, риба тон или печени зеленчуци. Подредете на пластове, украсете с пресни подправки и нарязани жълтъци отгоре.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...