След празничните дни на Великден много от нас се озовават с дузина шарени, но все още неизядени варени яйца. Вместо да ги оставим да се развалят в хладилника или просто да ги похапвате така, нека дадем воля на креативността и ги превърнем в нещо наистина вкусно и полезно! Ето няколко нестандартни и практични идеи как да оползотворим останалите великденски яйца.

Един от най-хубавите празници – Великден ни кара да се усмихваме само при споменаването му, не само заради емоц...
23/02/20171. Салата с характер - яйчена, но не съвсем обикновена
Класическата яйчена салата може да бъде много повече от майонеза и лук. Защо не опитате:
-
Яйца + авокадо + малко горчица + лимонов сок = кремообразна, здравословна яйчена салата
25 красиви декорации за ВеликденЦветя, цветове, зеленина, свежест, събиране със семейството, радост, изненади, шарени яйца….Много са думите, с...
13/04/2017 -
Яйца + печени червени чушки + пресен магданоз + каперси = средиземноморски вкус
-
Яйца + кисели краставички + копър + кисело мляко = свежа и лека версия
Сервирайте върху пълнозърнест хляб, в тортила или върху фокача!
2. Яйчени кюфтенца – супер идея за аперитив
Нарежете яйцата, смесете ги с галета, сирене, подправки и малко яйце за свързване. Оформете топчета и запечете ги във фурната или изпържете. Поднесете с кисело мляко с чесън или доматен сос. Чудесни са и за пикник!
3. Зеленчукова фритата с варени яйца
Фритатата е перфектният начин да оползотворите остатъци. Нарежете яйцата и ги добавете към микс от задушени зеленчуци – спанак, тиквички, чушки. Залейте с леко разбити пресни яйца, добавете сирене и запечете във фурната. Сервирайте с прясна салата.
4. Яйца в къри сос – вдъхновение от Индия
Сложете нарязаните варени яйца в ароматен сос от кокосово мляко, къри паста, домати и чесън. Поднесете с ориз или кус-кус. Така ще внесете екзотика у дома – бързо и вкусно!
5. Домашен пастет с яйца и пушена риба
Пасирайте варени яйца с пушена скумрия или сьомга, крема сирене, лимонов сок и малко хрян. Резултатът - страхотен дип за крекери или пастет за филийка.
6. Топли сандвичи с яйца и кашкавал
Разрежете яйцата на кръгчета, подредете ги върху филия с домат, поръсете с кашкавал и изпечете на грил. Добавете пресен босилек и… voila – топъл, разтапящ се сандвич!
7. Украса за пролетни предястия
Разрежете яйцата на половинки и използвайте жълтъците като основа за различни плънки: крема сирене с чесън, пастет от маслини, разбито авокадо или дори сладка плънка с цвекло и орехи. Сервирайте в коктейлен стил – красиво и ефектно!
8. Торта от яйца
Използвайте белтъците, нарязани на ситно, за придаване на обем и текстура на солени торти с крема сирене, риба тон или печени зеленчуци. Подредете на пластове, украсете с пресни подправки и нарязани жълтъци отгоре.