Всекидневна за милиони

Съвети за уау ефекти  

302

Искате ли вашата всекидневна да привлича вниманието от първите секунди? За това трябва да добавите поне един уау фактор към интериора. Какво е това, обаче?

Тази дума обозначава определен фокусен център, ярка мебел или декор, който преди всичко привлича вниманието на влизащия и около който често е изградена цялата композиция.

Последното обаче не е необходимо, основното условие е да привличате, наслаждавате, добавяте колкото се може повече чар към стаята. Ето няколко уау фактора, които ще преобразят хола.

Нов живот за основните цветове

Бежово, кафяво, сиво - тези цветове се считат за класическата основа на интериора и идеалния неутрален фон за дизайнерски експерименти. В същото време монотонните интериори със същия нюанс на кремави тапети, идентично оформление и типични „дървоподобни“ стени все още са актуални.

Може да преосмислим използването на тези цветове и да ги направим интересни със свежи комбинации и интересни текстури. Например вашата всекидневна определено няма да остане незабелязана, ако в интериора съчетаете няколко нюанса на сивото и прахообразно розово. Можете също така да спечелите поради контраста на спокойни цветове и атрибути от индустриален стил: бетонни стени или тавани, тухли и големи прозорци.

Прозорец в светлината на прожекторите

Забравете за едноцветните светлинни завеси - прозорецът може да бъде толкова завършена част от интериора, колкото любимият ви ярък диван или винтидж маса от Париж. Ако живеете в селска къща, заменете завесите с модерни капаци в наситен цвят. Синьото ще изглежда особено добре - дълбок и студен цвят, който не само ще привлече вниманието, но и ще създаде усещане за простор. Ако живеете в градски апартамент, а не с панорамни прозорци от пода до тавана, не се отчайвайте и се фокусирайте върху прозореца. Ярките многослойни завеси ще ви помогнат в това.

Ярки цветове

Забравете правилото „светли стени, неутрални мебели“, защото то е остаряло отдавна. Ако сте избрали богата цветова боя за декорация, не е необходимо да избирате сиви или черни мебели за нея. Добавете цветове и не се колебайте да експериментирате с комбинации: например мебелите в наситено зелен или син цвят са подходящи за ярко жълти стени. И за разлика от коралова или яркочервена стена, бели детайли и мебели ще изглеждат добре. Основното нещо е да се намери баланс.

 

Висящ стол

Той не е само за градината. Висящият стол точно в хола ви не зависи от никакви метеорологични условия и дава комфорт и усещане за релакс по всяко време. Направете тази необичайна мебел главният герой на интериора и изградете цяла композиция от аксесоари и текстил около нея.

Флорални мотиви по нов начин

Тапетите с флорални мотиви могат да бъдат не само деликатни и винтидж, но и модерни, ярки и дори малко дръзки. Отстъпете от традиционната интерпретация на флорални тапети и намерете такива, които преосмислят модела.

Необичайна холна маса

 

Холна масичка е не само стойка за книги, списания и дистанционно управление за телевизор, но и нещо, което може да направи интериора необичаен и интересен. Ярки цветове, смели геометрични форми, нетривиални материали - не се страхувайте да опитате нещо ново и да се откроите с привидно незначителен детайл като маса близо до дивана.

Нетривиални текстури

Влизайки в стая, ние оценяваме не само комбинацията от цветове, мебели и аксесоари, но и миризми, звуци и най-важното - текстури. Не забравяйте, че понякога това, което чувствате мебелите, е по-важно от цвета, размера или формата му.

Ето защо, когато избирате диван или фотьойл в хола, обърнете внимание на неговата текстура. Използвайте ярки и интересни материали (кадифе, рипс, мека кожа) и не забравяйте за детайлите: грапавини и изтъркано на правилните места само ще направят мебелите по-интересни.

Акцентна стена

 

Като правило акцентната стена е тази, която виждаме първо при влизане в стаята. Това означава, че веднага привлича погледа и трябва незабавно да привлече вниманието. Това е един от най-разпространените и обичани от дизайнерите уау фактори в интериора, защото човек създава първото впечатление за 10-15 секунди и този път е напълно достатъчен, за да може акцентната стена да изпълни функцията си.

Голямата картина

 

Голяма, ярка, красива - такава картина не може да не привлече вниманието. Украсете хола си с необичаен портрет, класически пейзаж, репродукция на импресионисти или абстрактна работа - в зависимост от вашия вкус. Не забравяйте да го закачите на видно място: така че веднага да привлече вниманието и да разкаже история. 

Сподели: