Цветни всекидневни за повече настроение

Малко цвят в живота ще окаже влияние върху настроението и ще внесе свежест &...

1526

Казват, че неутралните цветове в една стая са като празно платно, на което може да добавите цвят. Различните нюанси могат да имат успокояващо или енергизиращо въздействие, да ви успокояват, вдъхновяват, а също и потискат. За да намерите точните за вашия темперамент цветове, вижте няколко предложения на IdealHome, които могат да ви бъдат като пътеводител по  пътя към перфектния за вас дом.  

Цветовете в природата като синьо и зелено имат успокояващ ефект върху нас, докато червеното дава енергия, а жълтото действа вдъхновяващо.

 

За по – силен ефект, заложете на един цвят върху стените и мебелите, но с различни нюанси, например светлозелени стени с изумрудено зелено шкафче. Вариант е да комбинирате и текстури -  например матова боя за стените с лъскава лампа.

Ако искате да създадете драматична, модерна визия, оцветете стените в тъмно синьо и изберете ярка мебел, например розов диван.

Комбинирайте шарки с цветове – като красиви шарени тапети с модерен диван в коралово. Или заложете на интересен килим в съчетание с арка мека мебел.

Пастелни нюанси също са добър вариант ако искате да добавите цвят – дори нежно синьо, розово или лилаво, в съчетание с флорални аксесоари ще придаде много стил и индивидуалност. Те са идеално решение за малкия хол, защото придават илюзия за повече обем. 

 

Сподели: