Малко и компактно жилище за трима

Как да разделите една стая на хол, спалня и детска 

1162

Достатъчно голямо ли е едно жилище от 73 кв.м, за да съжителстват в него родители с дете? За едни да, за други – не. Но ако то е внимателно планирано, собствениците знаят какво точно искат, за да отговаря на начина им на живот и всичко е обзаведено с внимание към детайла, няма причина да не бъде апартаментът – мечта.

Перфектно обзаведен апартаментУникален малък апартамент

Проектът: Площ на жилището: 73 кв.м, Бани: 1, Стаи – 3 + кухня 5 кв.м

Когато младо семейството купува това жилище имат едно желание – кухня, голяма всекидневна и отделна спалня, както и отделна стая за дете. В началото проектът изглежда едва ли не невъзможен за реализация, предвид съществуващите регулации и наличните ресурси. Разработването на решение за планиране беше много трудно и в резултат на упорит труд се появи крайното оформление на апартамент с две спални и просторна кухня-хол.

Алтернатива на едностаен апартаментНарича се Shelter Bygg

Жилището има само три прозореца, два от които са разположени на 30 сантиметра един от друг, което прави невъзможно да се позиционират в две различни стаи. Затова те решават да организират детска стая там.

Третият прозорец води до топла лоджия. След всички необходими одобрения лоджията беше свързана с апартамента, което значително увеличи хола в комбинация с кухнята.

Спалнята на родителите е много малка, а по желание на клиентите в нея няма нищо излишно. Тя няма прозорец, но проблемът със светлината е решен с помощта на стъклена преграда.

Желанието на клиентите е оформление в модерен стил. В интериора са използвани няколко различни текстури и материали: камък, мазилка, дърво, кожа, но въпреки това е запазен балансът и се следва обща цветова схема.

Основните цветове, които преобладават тук са бежово, сиво и кафяво. Детската стая използва по-светла цветова схема с оранжеви акценти.

Мазилката е използвана за стените, подът е паркет, а за банята изборът пада на порцеланови плочки, мозайки и керамични плочки в банята.

 

5 трика от интериорните дизайнериБлагодарение на тези трикове вашият дом ще изглежда винаги перфектен  
Сподели: