Как да придадем на всекидневната бохемски стил

Дързък, смел и цветен 

1587

Търсите ли нещо интересно за интериора на вашия дом? Нещо цветно, дръзко, смело, различно, екстравагантно. Тогава изберете бохемският стил. Напоследък тази мода започва да набира все повече почитатели заради разнообразието, вибрациите, живата атмосфера и онова особено настроение, което носи.

Бохемският стил позволява смесване на нюанси, шарки, текстури, въплъщава идеята на различни култури и етноси. Ако смятате, че именно това е вашият стил ,вижте няколко наши предложения за обзавеждане на хола.

Водни акценти на стените


Чрез пресъздаване на водни цветни акценти на стените ще създадете зашеметяващ бохемски дух в стаята. Богати цветове като интензивно зелено или тъмно лилаво са бъде чудесен избор за хола. Освен това може да избирате и измежду флорални мотиви, фризове, смели шарки.

Заложете на естественото


Ако предпочитате бохемското настроение в помещението, помислете за големи прозорци, които да пропускат много естествена светлина. Добавете дърво, растения, например бамбук, за да се отрази на естествената светлина и да величаят бохемския енергията в помещението.

Подът


Килимът е задължителен елемент за бохо стила. Не се страхувайте да използвате различни шарки, богати цветове и сенки. Помислете за два или три по малки, вместо един по – голям.

Седнете на пода


Ако търсите по – комфортна и гостоприемна атмосфера в стаята, помислете за големи възглавници за сядане. Добавете ниска масичка за кафе, интересни произведения на пода. И не заравяйте – цветове и шарки.

Свещите


Вибрация. Това е в основата на бохмемския стил. Затова не забравяйте свещите – екзотични с различна височина, форми и аромати.

Възглавниците


Те са задължителен елемент в бохемския стил. Големи, малки, кадифени, с нестандартна форма, с флорални мотиви. Всички те са подходящи.

Завесите


Няма как пропуснем завесите в хола. А когато говорим за бохемски стил, тогава заложете на копринени с дантели, плетени на една кука или памук с мотиви.

 

Сподели: