7 начина да промените всекидневната

Малки промени, които ще имат голям ефект

6439

От киновечери със семейството до шумни партита с приятели или игри с децата, всекидневната е мястото, което е събирателна точка за всички в края на деня. Затова комфортът и удобството в нея са от изключително значение, за да се чувствате добре. Ако все още търсите своя стил и се колебаете какво да промените, предлагаме ви няколко идеи, с които да трансформирате всекидневната.

Добавете стена – акцент

Кажете сбогом на скучния бежав цвят. Създайте стена, която да привлича погледа – ярък цвят, интересен тапет, а защо не и тухлена.

Закачете телевизора на стената

Оставете масата за телевизор, закачете го на стената. Така пестите място, но и го превръщате в основна фокусна точка в интериора. Ако не искате телевизорът да е акцент, може да го скриете зад плъзгащ панел. 

Скрийте кабелите

Кабели за телевизора, рутера, DVD плейъра, телефона, телевизионните игри...накъдето и да се обърнете кабелите са около вас. Скрийте ги зад мебели, книги или цветя, а ако имате възможност ги прикрийте в стената, зад перваза или в специални канали за кабели.

Сложете етажерки

Обичате книгите или имате забележителна колекция от игри? Закачете няколко открити рафта на стената, на които да подредите семейни снимки или аксесоари

Придайте нова визия на тавана

Това е една от стените, на която отдаваме най-малко значение. Не пренебрегвайте  тавана – придайте уникална визия с дървени дъски и ще предизвикате истински уау ефект във вашите гости.

Инвестирайте в мултифункционални мебели

Ако всекидневната е място за игри на децата, за събиране на приятелите ви или сборен пункт за гледане на неделия футболен мач, тогава определено се нуждаете от комфортни и мултифункционални мебели – диван с място за багаж и възможност да става на легло, табуретки, в които да прибирате играчките, столове, които да са удобни, но и да могат да се сгъват.

Добавете контролиращо се осветление

Блгодарение на него лесно ще нагаждате светлината според вашите нужди – игри, спокойна семейна вечр пре телевизора, сбирка с приятели. За да направите подобно осветление обаче се консултирайте със сертифициаран електротехник.  

Сподели: