6 цветови комбинации, които работят във всяка стая

6 цветови комбинации, които работят във всяка стая

Не можете да изберете цветова комбибация? Тогава заложете на такава, която е класическа и винаги работи, без значение на това, за коя стая са.

Цветът е най-лесният и най-ефективният начин да създадете настроение във всяка стая в дома ви. Добавете свежест и превърнете дома си в уютно и комфортно кътче.

Ето няколко цветови комбинации, с които гарантирано няма да сбъркате.

Черно и бяло

Монохромният стил е вечен. От Тюдор, през Арт Деко от 1920 г. до елегантните години на 90-те, тази вечна комбинация винаги е актуална. Черно-белият дизайн е толкова практичен, колкото и впечатляващ, защото позволява лесното внасяне на текстури и цветове. Използвайте го смело в кухнята, хола и дори детската стая.

Сиво и жълто

Сиво и жълто е печеливша комбинация. Смесвайки двата цвята внасяте стил, изтънчен вкус и модерно излъчване. Същевременно тази комбинация е игрива, забавна и изпълнена с характер.

Пастели

Не си мислете, че пастелите да цветове, подходящи само за пролетния или летния декор. Мекитетонове на мента, лимон и жълто могат да внесат точно толкова силно присъствие, колкото и по-ярки цветове. Независимо дали харесвате класиката или хотелския шик, може да направите тази популярна цветова схема да работи за вас.

Синьо и зелено

Кой каза, че синьото и зеленото никога не трябва да се комбинират? Тази органична комбинация от цветове се вписва в природата и когато се декорира правилно, тя може да изглежда невероятно и в интериора на дома. Разбираме, че те не са допълващи се цветове, но комбинацията от двата цвята ще създаде хармонична схема. Вдъхновени от океана тонове на зелено и синьо се комбинират идеално, а богатата синьо-зелена гама и дава усещане за крайбрежие.

Бледо розово и бяло

Дошло е времето да мислим в розово - или да преосмислим розовото. Деликатият бледо розов цвят е идеален за романтична атмосфера. И заради намека си с бежово, той не изглежда прекалено момичешки, а придава елегантен и изтънчен вид, когато е в комбинация с бели стени и мебели.

Сиво и сиво

 

Тази тенденция не показва никакви признаци да си отиде. Само вижте многобройнит нюанси на сивия цвят и ще разберете защо. Комбинацията на различните нюанси ще придаде дълбочина, стил и елегантност на помещението, ще направи интериора хармоничен и балансиран.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...