4 начина да аранжирате всекидневната

Изберете модела, който отговаря на мястото в дома и вашия стил  

2090

Много често се питаме как да подредим мебелите в стаята, така, че пространството да бъде комфортно и достатъчно удобно. Всеки има свои виждания за аранжиране на помещението – според мебелите, които има, големината и формата на помещението, притока на светлина.

Предлагаме ви няколко универсални начина за подредба на всекидневната стая в различен стил. Изберете този, който е най- подходящ за вас.

Традиционен

Меката мебел е съредоточена около масата. В допълние идват и два малки стола. Нека най-големият диван бъде съсредотчен срещу фокусната точка на помещението – камина или телевизор.

Съвременен стил

При този стил преобладават по – малките мебели. Например заменете дивана с кушетка или лежанка. На мястото на столовете сложете табуретки.

Изтънчен стил

Тук липсва всякаква претрупаност и обемни мебели. Оформете кът с малк кръгла маса,  около която са подредени 4 стола. Някои хора описват този вариант като стил в кафене, но всичко е въпрос на лични предпочитания.

Микс на мебели

Ако не обичате скучното обзавеждане, заложете на този стил. Тук може да играете с мебелите – вместо два малки дивана, заложете на един голям. Срещу него сложете две табуретки, а от останалите две страни на масата – лежанка и фотьойли. Това е стил, който е подходящ за големи помещения, за да не се получи претрупаност. 

Още идеи за обзавеждане вижте в галерията:

 

Сподели: