Как да обзаведем балкона според посоката, в която се намира

Съобразете мебелите, настилката и цветята според ориентацията

1773

Когато организираме балкона трябва да съобразим няколко основни неща -  в каква посока е ориентиран, с какви мебели разполагаме и какви цветя да посадим там. Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да имате перфектния балкон.

Източен балкон

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Той е идеалният, за да закусите и да се насладите на сутрешните лъчи. Осигурете си удобни столове и достатъчно голяма маса, за да подредите закуската. 

Идеалните за този балкон растения са маргаритки, лобелия, фуксия или петуния.

Препоръчваме ви теракотени плочки,  които през деня да освобождават топлината от сутрешното слънце. Изберете жълти и оранжеви саксии, които да придават настроение в часовете без слънце.

Южен балкон

Това е идеалният балкон за всички, които обичат слънцето и лъчите никога не стигат. Необходими за това разположение са слънцезащитни средства като чадър или тента.

Подходящи за този тип балкон са олеандър, маслина или лавандула, здравец или петуния. Добре ще виреят и бугенвилия, лантана или хибискус.

Мебелите от метал се нагряват на слънчевия балкон, затова слагайте декоративни възглавници. Подходящи са дървените или ратанови мебели и дървения под. Заложете и на шезлонги, за да се насладите на слънцето пълноценно.

Западен балкон

Западния балкон се огрява в края на деня и е идеален да се насладите на последните слънчеви лъчи.

Цветята, които трябва да изберете трябва да обичат полусянка. Подобни са иглика, петуния, лилии, растения с жълти и бели цветове.

При този балкон мебелите с метални орнаменти са добър избор. Подсигурете си фенери или лампи, масичка за коктейли, предпазен чадър ако има вятър.  

Северен балкон

Това е любимото място за горещите дни. Тук чудесно ще виреят хортензии, лобелия, папрат, бегония. И тук изберете цветни и весели цветове на саксиите и аксесоарите. 

Мебелите и декорацията е хубаво да бъдат също в светли цветове, за да отразяват светлината и да правят балкона по –светъл.

Плочките са идеалното покрите за този балкон. Сложете висококачествени пластмасови мебели с удобни възглавници. Ако тераста е достатъчно голяма може да сложите пейка, шезлонг, голяма маса и дори люлка.

 

Сподели: