Съвършени интериори за банята

Нека тя бъде шедьовърът във вашия дом

569

Зеленото трайно се настани в интериорния дизайн и че се очертава да се превърне в любим за дизайнерите цвят. Tова не отминава дори и баните, а една от тенденциите на годината са елементите, свързани с тропиците и джунглата. Вярно е, че тази комбинация може да звучи много нестандартно за банята, но истината е, че ще направи помещението по-топло и удобно.  Зеленото дава енергия и е гаранция за добро настроение в началото на деня.

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

Нюансите на естествено дърво са приятни за очите, съчетават се чудесно със зелен цвят и създават усещането, че сте в истинска гора.

Какъв цвят да е банята?Изборът е богат

Ето и няколко идеи за интериора на банята, които няма да ви оставят безразлични.

Морска тема

Морската тема е една от най-популярните за банята. Само си представете - вода, и спокойни сини нюанси,  усещане за чистота, спокойствие, релакс. И все пак, изцяло синьо-бяла комбинация е скучна. За да внесете стилен външен вид на стаята, просто добавете няколко ярки петна. Вижте само колко оживен, интересен и скучен става интериорът веднага!

Лазурна нежност

Мнозина не обичат ненужните бижута, цветни рисунки и сложни детайли. Такива хора най-често избират минимализъм за интериора си. И дори да нямате нищо против ярки цветове, шарки и орнаменти в хола, банята за мнозина е преди всичко място за отдих, където няма нищо излишно. Тази баня е точно така - спокойна, нежна, спретната, тя беше разделена наполовина на два неутрални нюанса, които всички харесват.

Слънчев ден

Всеки ден в банята ще се чувствате като на плажа под свеж бриз и приятно затоплящи слънчеви лъчи - това не е ли мечта?

Сдържана геометрия

Геометричните щампи са едни от най-модерните. А естествените нюанси, семплите комбинации, включително черно и бяло, могат да бъдат много необичайни и приятни за очите. Тайната е да използвате различни текстури и да комбинирате цветове и форми, така че цялостния вид да бъде разпознаваем и оригинален.

Скандинавски стил

Прости и ясни линии, сдържани нюанси, функционалността на всеки детайл - всичко това е скандинавският стил. Такава баня е идеална за цялото семейство.

Розов чар

Наистина женствената баня изглежда точно така. Розовият нюанс радва окото, защото в комбинация с бялото не изглежда натрапчив, напротив, повдига настроението. Красивите орхидеи правят атмосферата по-оживена, сякаш сте в истинска приказна градина. Прозрачните стъклени елементи се свързват с вода - с поток в средата на цветна поляна.

Лятно настроение

Когато морето и слънцето се срещнат, резултатът определено е страхотен. Всички тези черупки и корали изглеждат страхотно на пясъка, който е просто жълт на цвят. Влизайки в такава баня, веднага ще усетите топлината и спокойствието на плажа , ще се потопите в спомените за приятни пътувания и, може би, ще презаредите вдъхновението си, за да планирате следващата си ваканция.

Чистота на въздуха

Повечето от нас имат много малки бани, така че искаме да спестим всеки сантиметър, за да постигна максимален простор. В банята е важно да почувствате свобода и мир, за да не изглежда, че стените ви притискат от всички страни. Рецептата за правилната баня е проста: светли нюанси и минимум предмети.

Синьо безвремие

Синята баня е чудесен универсален вариант, когато наистина искате да добавите цветове към интериора и в същото време да угодите на цялото семейство. Сините нюанси традиционно се считат за мъжки, но сините цветя ще добавят нотка на женственост.

Японски мотиви

Японските интериори са възможно най-простите, но много ефектни. Естествено дърво, остри ъгли, строги форми и пропорции, на пръв поглед обикновени камъни и, разбира се, сакура. Можете лесно да създадете подобна атмосфера у дома, а такава баня определено ще ви помогне да влезете в правилното настроение сутрин и ще хармонизира всичките си чувства вечер, преди лягане.

Снежнобяла класика

Бяло, мрамор, хромирани елементи, кръгли огледала и орнаменти, които могат да бъдат намерени в повечето исторически сгради. Искате ли да се чувствате всяка сутрин, сякаш сте в дворец някъде във Франция? Тогава тази баня определено ще ви подхожда. И не позволявайте на бялото да ви притеснява - благодарение на различни текстури и интересни форми ще внесете разнообразие в интериора.

Баня от дърво Не сме свикнали да виждаме дървото в банята – но и това би могло да стане
Сподели: