Ремонт на баня: 5 неща, от които не можете да спестите

По-евтиното може да излезе по - скъпо

652

По време на ремонт сме изправени пред труден избор: къде можете да спестите пари и къде не е желателно да го правите. Още по-трудно е да се вземат такива решения по отношение на банята, защото това изисква специален подход както при избора на материали, така и при работата.

11 изобретения за баня, от които не знаехте, че имате нуждаНо веднъж щом ги пробвате няма да можете без тях

Ето няколко съвета, с които ще улесните живота си и ще разрешите този проблем. Помислете за нюансите, при които е по-добре да не спестявате, за да не се налага да плащате два пъти в бъдеще.

1. Смесители и тръби

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

Разбира се, можете да спестите от дизайнерски мебели или дори от плочки, без да се нарушава качеството, но е по-добре да не пестите пари за крановете, които използвате всеки ден, и за комуникациите. В края на краищата, купувайки евтини клапани, тръби и малки неща за тяхното свързване, един ден можем да се приберете и да бъдете неприятно изненадани.

2. Фугираща смес

Както знаете, уловката се крие в малките неща, така че ако решите да вземете евтина фугираща смес според принципа "и така ще стане", можете да имате много неприятни последици. Евтината бяла фугираща смес на бяла циментова основа ще пожълтее и ще се оцветява доста бързо - не е много добра перспектива, нали?

 

3. Вана

Когато избирате душ или вана, помислете какви точно функции трябва да има тя там. Дали има нужда от хидромасаж, ароматерапия и други екстри, които няма да ползвате.

4. Професионалисти

Ремонтът на банята трябва да се извършва от опитни професионалисти, а не от аматьори. Само те ще извършат компетентно всичко и ще се ориентира в ситуацията, ако възникне някакъв проблем в хода на работата. След като спестите пари, всеки път, когато влезете в банята, за да се измиете или вземете душ, ще си спомняте този „майстор“.

 

5. Хидроизолация

Керамичните плочки не дават 100% гаранция срещу течове и следователно експертите използват хидроизолация, за да предотвратят наводнения. Дори на етапа на подготвителната работа те обработват повърхността със специални разтвори или използват хидроизолационни материали.

 

5 идеи за малката баняАко не сте от щастливците, разполагащи с голяма баня, следващите пет идеи ще ви бъдат от полза
Сподели: