Правите ли тези грешки в банята?

Три важни неща, които да съобразите

1121

Когато мислят за дизайна и стила на домовете им, повечето собственици на жилища се обръщат към качеството и стила. Същото важи и за декорирането на банята. Често смятаме, че е достатъчно да се даде приоритет на вида плочки и качеството на приспособленията. Те безспорно са важни, но има и още фактори,  които често пренебрегваме. Ето няколко от тях:

Недостатъчно място за съхранение

Съхранението е ключово, когато става въпрос за постигане на чист и рационализиран вид. Затова преди да купите рафт или шкаф, който да закачите, обмислете внимателно какво ще държите в банята – от уреди до тоалетни принадлежности и преценете колко площ ще ви е нужна.

Имате ли нужда от място за резервни кърпи? Къде ще държите допълнителните ролки тоалетна хартия, сапун и шампоан? А малките аксесоари, има ли място за тях? Това са уж дребни неща, но именно те създават най – големия хаос в банята, затова обмислете внимателно съхранението им.

Лошо осветление

Точно както във всяка стая, осветлението играе огромна роля и в банята. И тук то трябва да бъде приоритет, ако търсите максимален комфорт за правене на сутрешния или вечерен тоалет.

Ако имате по-малка баня, подходящо осветление може да отвори пространството, ако знаете къде да го поставите. Помислете за стенни лампи, които можете да инсталирате в близост до огледалото. Най – добре заложете на бяла светлина в тоалетната и душ зоните.

Външни електрически връзки

Ако проектирате вашата баня от нулата, помислете къде ще имате нужда от изходи или контакти. Ако използвате маша, сешоар, епилатор, помислете за зарядана станция или контакт, който да е на безопасно място и далече от водата. В случай, че само преправяте банята, сложете капаци на контактите.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: