Как да монтирате всичко необходимо в една малка баня

И да спестите място 

7476

Когато говорим за ремонт на баня, надали повечето от нас си представят помещение с площ 3-4 кв.м, но когато започнем да планираме какво да свърпим, се оказва, че сме поставени именно пред това предизивкателство. Но малкото не означава невъзможно. Колкото и да е тясно едно помещение, винаги има поле на действие и ще намерите начин да я подредите и да я превърнете в уютна и компфртна стая.

Ето няколко съвета, които може да следвате и които ще и помогнат да постигнете целите си:

Използвайте пространството под мивката

Идеалният вариант за подреждане на малка баня е мивка без основа, която е прикрепена директно към стената. Тя изглежда страхотно дори и в малко пространство, а под нея може да се монтира шкаф за аксесоари, пералня, кош за пране и др

Сложете стойка - стълба

Тъй като съхранението в малка стая е един от най-големите проблеми, трябва да осигурите шкаф, рафтове или да сложите стълба. Тя не заема много място, може да бъде поставена до ваната, мивката или точно над тоалетната. Тук може да държите кърпи, бутилки шампоан, душ гел, чаша с четки за зъби и дори растения.

Закачете рафта над вратата

Най-простият и достъпен вариант на системата за съхранение е рафтът. Ако не знаете къде да го поставите, обърнете внимание на пространството над вратата, което винаги е забравено. За да направите рафта възможно най-незабележим и да се слее със съществуващата среда, съчетайте цвета със стените и се опитайте да го направите дълбок. Какво може да се съхранява тук? Най-добрият вариант е плетена кошница с домакински препарати или кърпи, които се използват по-рядко.

Душ кабина вместо вана

По този въпрос трябва да се съсредоточите върху личните си предпочитания и ритъм на живот. Помислете какво е по-важно за вас: да стоите час-два във вана с мехурчета или вземете бърз душ?

Душ кабината ще се впише идеално във всеки интериор на банята, а ако изберете модел без обшивки, ще създадете усещане за по-голямо пространство.

Заложете на вертикално съхранение

Принципът на вертикално съхранение стана популярен преди няколко години и все още не губи актуалност. Основната идея е тази: оставете само нещата, които ви трябват в банята, навийте ги в компактни правоъгълници или ролки, подредете ги по цвят и категория и след това ги съхранявайте вертикално. Предмети, които не сте използвали дълго време, не ви трябват.

Не забравяйте за страничните стени на мебелите

Страничните стени на мебелите и пералнята също са ценно пространство. Можете да закачите куки или малък рафт за дребни аксесоари.

Сподели: