Избор на боя за баня

Избор на боя за баня

Боята е бюджетна алтернатива на плочките. Но трябва ли да се използва във влажни помещения? И как да изберем правилната, така че да издържи дълго време?

Не е тайна, че в помещения с висока влажност можете безопасно да използвате водоустойчива боя с висока степен на гланц (95%). Не се страхува да се прилага в зони с директен контакт с вода: тя е устойчива на вода, лющене и мухъл. Например покритието Full Gloss на Farrow & Ball ще издържи до 6 години.

 

Когато избирате боя за баня, обърнете внимание на експлоатационните характеристики на състава. И не забравяйте, че изборът на правилната боя не е достатъчен. Също толкова важно е правилно да подготвите стените за покритие (изберете грунд и основно покритие в зависимост от повърхността) и правилно да нанесете състава.

 

Всеки производител има свои собствени препоръки: броя на слоевете боя, броя на часовете, необходими за изсъхване на слоя боя и необходимия интервал преди повторно боядисване на повърхността. Помислете за всичко това, когато работите с боя - и тогава покритието ще ви служи по-дълго.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...